Συνεχώς βλέπουμε ενδιαφέρουσες επαναστατικές ιδέες ανά τον κόσμο στον κόσμο του φαγητού ενώ τα τελευταία χρόνια τα ρομπότ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές. Στα εστιατόρια της Κίνας οι ιδέες ήδη βρήκαν πρόσφορο έδαφος ξεκινώντας από την αγαπημένη τους σούπα ράμεν.

robot2

Ίσως τελικά να μην είναι και τόσο μακριά όσο νομίζαμε η εφαρμογή ρομποτικών τεχνολογιών στην κουζίνα, αφού ανακαλύψαμε στη Σανγκάη ένα εστιατόριο, όπου οι σεφ Toya and Kona, που έχουν αναλάβει από τον προηγούμενο μήνα το πόστο του ράμεν, είναι ρομπότ!

Οι ρομποτικοί σεφ φτιάχνουν τέσσερις διαφορετικούς τύπους ράμεν και μπορούν να ετοιμάσουν κάθε μπολ σε μόλις 1½ λεπτό. Τα συγκεκριμένα ρομπότ βράζουν επίσης το νερό, μαγειρεύουν τα noodles, ρίχνουν στο πιάτο την ανάλογη ποσότητα σούπας και προσθέτουν επιπλέον υλικά όπως αβγά ή μοσχάρι. Ο Liu Jin, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, υποστηρίζει ότι πλήρωσε 15.000 δολάρια για να τα αποκτήσει, ενώ η έρευνα της ιαπωνικής κατασκευαστικής εταιρείας διήρκεσε έξι χρόνια.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr