Οι επιλογές κάποιων ανθρώπων πραγματικά μας εκπλήσσουν. Όπως κάποιων γενναίων Ινδονήσιων που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 1.000 δολάρια για ένα φρούτο που είναι διάσημο για την απαίσια μυρωδιά του.

Ο λόγος για το εξωτικό φρούτο ντούριαν (durian), για το οποίο σας έχουμε μιλήσει και εμείς στο παρελθόν, όταν το συμπεριλάβαμε στη λίστα με τα πιο παράξενα εξωτικά φρούτα του πλανήτη, ακριβώς λόγω της μυρωδιάς του. Ωστόσο, όπως διαβάσαμε στον Guardian, στην Ινδονησία πληρώνουν ακριβά για να το γευτούν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την σπάνια ποικιλία «J-Queen», που ο παραγωγός της ισχυρίζεται ότι φυτρώνει στα δέντρα μία φορά στα τρία χρόνια και η οποία πρόσφατα άρχισε να πωλείται σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Τασικμαλάγια. Η τιμή δε είναι περίπου $1.000 το φρούτο!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KULINER SOLO (@solodelicious) στις

Σύμφωνα με τον Guardian, παραγωγός αυτής της σπάνιας ποικιλίας είναι ένας 32χρονος Ινδονήσιος που ισχυρίζεται ότι δημιούργησε την ποικιλία J-Queen διασταυρώνοντας δύο από τις καλύτερες ποικιλίες του ντούριαν, από διαφορετικές περιοχές της Ινδονησίας. Γι αυτό και αντί να έχει το κλασικό στενόμακρο σχήμα του φρούτο, τα νέα ντούριαν είναι στρογγυλά.

Και μπορεί πολύ να μην μπορούν να αγοράσουν αυτή την ακριβή «λιχουδιά», ωστόσο τίποτα δεν τους εμποδίζει από το να επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο για να φωτογραφίσουν τα φρούτα, στις γυάλινες προθήκες που είναι τοποθετημένα και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες στα social media τους.