Οι Αυστραλοί πρέπει να έχουν μεγάλη αδυναμία στο αβοκάντο και προφανώς το κανονικό μέγεθος του, δεν αρκεί για να τους ικανοποιήσει. Έχουν ξεκινήσει λοιπόν την παραγωγή πραγματικά μεγάλων αβοκάντο, που φέρουν και το ανάλογο «τερατώδες» όνομα.

Το Avozilla όπως ονομάζεται, σύμπτυξη του αβοκάντο και του… Γκοτζίλα, για να υποδηλώσουν το εξωπραγματικό του μέγεθος, είναι σίγουρα το μεγαλύτερο που έχουμε δει, καθώς είναι 4 έως 5 φορές μεγαλύτερο από το κλασικό αβοκάντο και ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό.

Όπως δήλωσε στον Guardian ο Αυστραλός παραγωγός Ian Groves, ο πρώτος που πήγε το avozilla στην Αυστραλία, είναι κάπως σοκαριστικό να βλέπεις ένα αβοκάντο στο μέγεθος ανθρώπινου κεφαλιού, ωστόσο δεν στερείται σε τίποτα σε σχέση με τα μικρότερα σε μέγεθος «ξαδέρφια» του. Ειδικά όσων αφορά στη γεύση, λέει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Όπως καταλαβαίνετε, το avozilla θα μπορούσε να δώσει την καλύτερη λύση σε όλα αυτά τα εστιατόρια και τα cafes που ετοιμάζουν καθημερινά πολλά πιάτα και σνακς με αβοκάντο, καθώς η κατανάλωση του είναι από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις της εποχής.

Βέβαια, η παραγωγή τους δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Σύμφωνα με τον Ian Grove κάθε δέντρο δεν παράγει πολλούς καρπούς, ενώ για να ξεκινήσει κάποιος την καλλιέργεια πρέπει να προμηθευτεί τα δέντρα από την Νότια Αφρική, από όπου και προέρχονται, με τα δικαιώματα να κατέχει συγκεκριμένη εταιρεία που δίνει σχετική άδεια. Από την άλλη, δεδομένου ότι κάθε avozilla πωλείται περί τα $12, θα μπορούσε να αποδειχθεί κερδοφόρα καλλιέργεια.

Δείτε επίσης:
Είναι αυτό το μεγαλύτερο αβοκάντο του κόσμου;

Πρόταση γάμου σε αβοκάντο. Θα τη δεχόσασταν;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr