Η πίτσα, το αγαπημένο street food των ΗΠΑ (και όλου του κόσμου εδώ που τα λέμε), απέκτησε πρόσφατα ένα νέο μουσείο στο Σικάγο. Όσο για τα εκθέματα; Οτιδήποτε έχει να κάνει με πίτσα.

Κουτιά από πίτσες, πιάτα σε τριγωνικό σχήμα που χωρούν μόνο ένα κομμάτι πίτσα, ποτήρια, κούπες, κατάλογοι από πιτσαρίες, ακόμη και παπούτσια με σχέδια πίτσας, φιλοξενούνται μεταξύ άλλων στις προθήκες του U.S. Pizza Museum, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στο Σικάγο.

Πολλά από τα εκθέματα έχουν μάλιστα και ιστορική αξία, αφού ο ιδρυτής του μουσείο, ο Kendall Bruns συλλέγει επί δεκαετίες ό,τι έχει να κάνει με την πίτσα, αναζητώντας και vintage αντικείμενα. Όπως αναφέρει στο site του μουσείου δε, στόχος του είναι οι επισκέπτες να μάθουν και ιστορικά γεγονότα και να γνωρίσουν την pop κουλτούρα, μέσω του αγαπημένου φαγητού των ΗΠΑ.

Το μόνο ελάττωμα του συγκεκριμένου μουσείου βέβαια -και είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσετε και εσείς μαζί μας-, είναι ότι δεν σερβίρει πίτσα. Ναι, ολόκληρο μουσείο πίτσας, να σου ανοίγει την όρεξη από έκθεμα σε έκθεμα και όμως να μην φιλοξενεί ούτε ένα εστιατόριο όπου θα φτιάχνουν φρέσκες και αχνιστές πίτσες!