Δεν χορταίνουμε τις ειδήσεις που αφορούν το αβοκάντο και ειδικά ό,τι έχει να κάνει με τη θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όπου κάθε τόσο εντοπίζουμε και μεγαλύτερα φρούτα.

Πριν από 2 χρόνια για παράδειγμα, στη Χαβάη είχε εντοπιστεί τυχαία ένα τεράστιο αβοκάντο βάρους 2,26 κιλών που διεκδικούσε Γκίνες. Φέτος, ξανά στη Χαβάη, ένα τεράστιο αβοκάντο βάρους 2,54 κιλών όντως κατέκτησε μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Αυτή τη φορά βέβαια η ανακάλυψη δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για αβοκάντο που καλλιεργήθηκε από οικογένεια στο νησί Μάουι, στη Χαβάη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ζεύγος Pokini είχε φυτέψει ένα δέντρο αβοκάντο πριν 10 χρόνια, όταν γεννήθηκε ο γιος τους. Σήμερα, το δέντρο έχει ύψος 6 μέτρα και έβγαλε ένα τεράστιο καρπό βάρους 2,54 κιλών ή αλλιώς 15 φορές μεγαλύτερο σε βάρος από ένα μέσο αβοκάντο. Το αβοκάντο τους κατάφερε επάξια να κερδίσει επίσημα μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, ως το πιο βαρύ του κόσμου.

Βέβαια, μετά την επίσημη επικύρωση του βραβείου η οικογένεια δεν έβαλε το αβοκάντο σε κάποια βιτρίνα μέσα στο σπίτι (θα χαλούσε άλλωστε), αλλά έφτιαξαν μαζί του ένα τεράστιο μπολ με γουακαμόλε, για να το γιορτάσουν με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Φωτογραφίες: Mauinews.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr