Η έμπνευση για το υποβρύχιο οινοποιείο Edivo Vina, που βρίσκεται κοντά στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ήρθε στους ιδιοκτήτες του πριν 12 χρόνια, όταν έλαβαν ως δώρο ένα μπουκάλι κρασί, που είχε πάνω του μέρη από αρχαίους αμφορείς. Κάπως έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι ανάλογο, το οποίο όμως θα γινόταν με φυσικό τρόπο και δεν θα αποτελούσε απλά τεχνητό διακοσμητικό.

navis2

Η ιστορία ξεκίνησε περί το 2011, όταν δημιουργήθηκε το πρώτο κρασί του οινοποιείου. Μέχρι το 2013 οι ιδιοκτήτες είχαν κάνει αρκετή έρευνα σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τη χερσόνησο του Pelješac, ώστε να μπορέσουν στις αρχές του 2014 να “βυθίσουν” το πρώτο κρασί. Τελικά αποφάσισαν να βάζουν γυάλινα μπουκάλια των 0,75L σε πήλινο αμφορέα, τον οποίο στη συνέχεια να τοποθετούν στη θάλασσα και να αφήνουν για δύο περίπου χρόνια. Ο βυθός, απ’ ό,τι φαίνεται, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να ωριμάσει το κρασί, χάρη στη θερμοκρασία που επικρατεί εκεί και στην απόλυτη ησυχία που τον χαρακτηρίζει.

navis1

Το οινοποιείο μάλιστα επιτρέπει και στο κοινό να δει τον τρόπο παρασκευής των εν λόγω κρασιών με μια “υποβρύχια βόλτα”, κατά την οποία μάλιστα οι λάτρεις του γλυκού ποτού μπορούν να επιλέξουν και το μπουκάλι της αρεσκείας τους. Το καλύτερο μάλιστα είναι ότι πέρα από το κρασί εξαιρετικής ποιότητας, οι πελάτες αγοράζουν μαζί και ένα εξαιρετικό διακοσμητικό για το σπίτι τους, καθώς ο αμφορέας, ο οποίος χάρη στη “διαμονή” του στο βυθό χαίρει της παρέας πανέμορφων κοχυλιών και κοραλλιών, δίνει μια καλοκαιρινή νότα σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr