Οι Κορεάτες μάλλον έχουν πιάσει το νόημα, καθώς έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν μερικές εκατοντάδες δολάρια τη μέρα απλά τρώγοντας και προβάλλοντας αυτό το “κατόρθωμα” τους στο YouTube.

Όχι, δεν υπερβάλουμε, πρόκειται για μία σχετικά νέα διατροφική τάση, το mukbang (συνδυασμός των κορεάτικων λέξεων για την κατανάλωση φαγητού και τη μετάδοση), όπου νεαροί Νότιο Κορεάτες ανεβάζουν στο YouTube βίντεο στα οποία απολαμβάνουν πλούσια γεύματα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες views. Μάλιστα, το κοινό μπορεί να τους δώσει και χρήματα αν μείνει ευχαριστημένο από το γεύμα. Κάτι σαν το “φάτε μάτια ψάρια” ένα πράγμα.

Οι παρουσιαστές των βίντεο mukbang από την άλλη, έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τεράστια γεύματα στην άνεση του σπιτιού τους και επειδή πραγματικά επενδύουν σε αυτά τα βίντεο, που μπορεί να διαρκούν από λίγα λεπτά μέχρι και 2 ώρες, φροντίζουν να έχουν καλές κάμερες και μικρόφωνα, ώστε το κοινό να μη χάνει ούτε το παραμικρό “κρατς”, όσο μασάνε. Ρίχνοντας μια ματιά σε μερικά από αυτά τα βίντεο δε, θα διαπιστώσεις ότι πραγματικά δίνουν μια μικρή παράσταση, απολαμβάνοντας το γεύμα τους με σχεδόν θεατρικές κινήσεις και εκθειάζοντας το συχνά, ώστε να βάζουν σε πειρασμό και τους θεατές.

Αν πάλι το κοινό μείνει ευχαριστημένο, μπορεί να δώσει τα λεγόμενα “star balloons”, τα οποία μεταφράζονται σε χρήματα ή αλλιώς μερικές εκατοντάδες δολάρια για μία δίωρη προβολή.

Τώρα τι ευχαρίστηση μπορεί να σου δώσει το να βλέπεις κάποιον άλλο να τρώει, αυτό είναι μάλλον ανεξήγητο, τουλάχιστον για εμάς. Βέβαια, πριν λίγα χρόνια ίσως και το να φωτογραφίζεις μανιωδώς οτιδήποτε πρόκειται να φας και να το ανεβάζεις στα social media πριν ακόμη την πρώτη μπουκιά, φαινόταν τραβηγμένο ενώ σήμερα είναι καθημερινή συνήθεια. Σε κάθε περίπτωση, δες κι εσύ μερικά βίντεο mukbang και βγάλε τα συμπεράσματα σου:

Δείτε επίσης:
Μοντέλο κάνει την υπερφαγία τάση!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr