Ποια μπορεί να είναι η σχέση του ψαριού με το ποδόσφαιρο; Ουσιαστικά καμία, όμως στη Νορβηγία, ο εορτασμός της 100ής επετείου του Bodø Glimt football club φαίνεται ότι ήταν έμπνευση για να καταρρίψουν ένα ρεκόρ και το έκαναν φτιάχνοντας ένα τεράστιο μωσαϊκό από σούσι.

Largest-sushi-mosaic-Norway_tcm25-445830

Largest-sushi-mosaic-certificate-presentation_tcm25-445831

Το εγχείρημα της δημιουργίας του τεράστιου μωσαϊκού έκτασης 56.50 τ.μ, ανέλαβαν τέσσερις σεφ και για να το φτιάξουν χρησιμοποίησαν 800 κιλά σολομό, 400 κιλά ρύζι, 200 λίτρα ξύδι ρυζιού, 480 κιλά αγγούρι και 10 κιλά σχοινόπρασο. Ο Leonardo Figueroa Aguilar, που ήταν σεφ επικεφαλής, είναι σεφ ενός σούσι μπαρ στην Στοκχόλμη, εξ ού και η πρωτοβουλία…

Largest-sushi-mosaic-distributing-to-guests_tcm25-445833

Το μωσαϊκό στήθηκε στο στάδιο Aspyrma, στο Μπόντο της Νορβηγίας στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα ενώ ο σεφ, αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, δήλωσε ότι σύμφωνα με οδηγίες του νορβηγικού συμβουλίου φαγητού το μωσαϊκό ήταν επισφαλές να παραμείνει στο στάδιο παραπάνω από δύο ώρες για ευνόητους λόγους οπότε έπρεπε και η κατανάλωσή του από το κοινό να γίνει άμεσα. Μόλις λοιπόν η κριτής των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, Sofia Greenacre επιβεβαίωσε το ρεκόρ, το σούσι μοιράστηκε αμέσως στους φιλάθλους. «Βιαζόμασταν τόσο στο τέλος που παραλίγο να πάθω έμφραγμα», είπε χαρακτηριστικά ο σεφ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια ομάδα νεαρών επιχειρηματιών από το Φουκούι της Ιαπωνίας που έφτιαξε ανάλογο μωσαϊκό έκτασης 41.99 τμ τον Ιανουάριο του 2015.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr