Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε παγωτά με παράξενες γεύσεις, είναι όμως η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε παγωτό που μάχεται υπέρ της ισότητας και… κατά του προέδρου των ΗΠΑ!

Το νέο παγωτό «Pecan Resist» της Ben & Jerry’s, που κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου, πέρα από την άκρως απολαυστική γεύση του -είναι παγωτό σοκολάτα με μεγάλα κομμάτια λευκής και μαύρης σοκολάτας, pecans, καρύδια και καραμελωμένα αμύγδαλα-, έχει πίσω του και μία τεράστια καμπάνια για την ισότητα.

Κάτω από το καπάκι του έχει ένα ισχυρό μήνυμα: μαζί, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πιο ίσο και δίκαιο αύριο, να αντισταθούμε ειρηνικά στις οπισθοδρομικές πολιτικές του Trump που κάνουν διακρίσεις και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον που δίνει αξία στην αλληλεγγύη, την ισότητα και τη δικαιοσύνη για τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος, τις γυναίκες, την LGBTQ κοινότητα, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα στηρίξει οικονομικά 4 οργανισμούς που αγωνίζονται για τις παραπάνω αξίες. Πρόκειται για τους Color of Change, Honor the Earth, Neta και Women’s March, που μπορούν όλοι να γνωρίσουν μέσα από το site της Ben & Jerry’s.

Ένα τόσο ιδιαίτερο παγωτό βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται και από την ανάλογη συσκευασία, την οποία έχει σχεδιάσει η καλλιτέχνης και πολιτική ακτιβίστρια Favianna Rodriguez, τα έργα της οποίας έχουν κυρίως ως θέμα την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ανισότητα.