Ενώ κάποιοι σεφ διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι οι αποκαλούμενες στο χώρο «ψεύτικες αλλεργίες», οι δυσανεξίες και οι ειδικές διατροφικές απαιτήσεις έχουν λάβει επιδημικές διαστάσεις, κάποιοι επαγγελματίες του χώρου φροντίζουν να βρίσκουν λύσεις προκειμένου να καλυφθούν άπαντες.

17990710_1380860825324900_4225538681828211724_n

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εστιατόριο Azurmendi, που βρίσκεται κοντά στο Μπιλμπάο, το οποίο έχει βραβευτεί από τη Michelin με τρία αστέρια και βρίσκεται στην 38η θέση της έγκριτης λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπου ο σεφ Eneko Atxa με την ομάδα του έχουν στήσει 18 διαφορετικά μενού προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις διατροφικές απαιτήσεις των επισκεπτών τους. Ετοιμάζουν πιάτα χωρίς γλουτένη, γαλακτοκομικά ή κρέας ενώ ο σεφ, γνωρίζοντας τις επιπλέον ευθύνες που συνεπάγεται μια τέτοια κίνηση, συνεργάζεται και με εξειδικευμένη σε διατροφικά θέματα επιστημονική ομάδα. Στο ίδιο μοτίβο αναμένεται να κινηθεί και στα εστιατόρια «Eneko» που διατηρεί στην Ισπανία, το Λονδίνο και το Τόκυο.

Φωτογραφίες: Azurmendi restaurant

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr