Τι σκέφτηκε ο Ισραηλινός Ντρόρ Ταμίρ, ιδιοκτήτης της εταιρείας τεχνολογίας τροφίμων «Hargo»; Να φτιάξει ζελεδάκια σε σχήμα μικρής αρκούδας, που είναι γεμάτα πρωτεΐνη αφού παρασκευάζονται από διάφορα είδη ακρίδας. Ναι, ακρίδας!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hargol™ FoodTech (@hargol_foodtech)

«Οι ακρίδες έχουν γεύση που θυμίζουν πεκάν, μανιτάρια, καφέ και σοκολάτα» εξηγεί ο Ντρορ Ταμίρ. «Με την γκάμα τροφίμων της εταιρείας μπορούμε να δημιούργήσουμε πολλές διαφορετικές γεύσεις, όπως πορτοκάλι και φράουλα». Ο Ντρόρ Ταμίρ εντυπωσιάστηκε από τις ακρίδες όταν ήταν παιδί, όταν άκουγε ιστορίες από τη γιαγιά του, η οποία ήταν μαγείρισσα σε συλλογική κοινότητα, τα γνωστά κιμπούτς. «Τη δεκαετία του 1950, το Ισραήλ υπέφερε από έλειψη φαγητού αλλά και από επιδρομές που έκαναν σμήνη από ακρίδες που έφταναν από την Αφρική και κατέστρεφαν τις καλλιέργειες. Ενώ τα περισσότερα μέλη του κιμπούτς έτρεχαν στα χωράφια για να τρομάξουν τις ακρίδες, οι Εβραίοι της Υεμένης και του Μαρόκου μάζεψαν τόνους από αυτά για φαγητό. Τότε ήταν που κατάλαβα ότι οι ακρίδες μπορούν να ταΐσουν δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο». Ο Ντρορ Ταμίρ θα κυκλοφορήσει σειρά προϊόντων με ακρίδες, όπως μπάρες ενέργειας, μπιφτέκια και φαλάφελ. Εσείς, θα δοκιμάζατε αυτά τα προϊόντα;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hargol™ FoodTech (@hargol_foodtech)

Δείτε επίσης:
Κι όμως, υπάρχει εστιατόριο που σερβίρει ένα διαφορετικό μενού (με έντομα!)

Θα είναι το μπέργκερ του μέλλοντος από έντομα;

Μπέργκερ και κεφτεδάκια με έντομα σε βιβλίο με συνταγές του μέλλοντος

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr