Με την τεχνολογία να έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι μας, εντοπίζουμε ολοένα και περισσότερα ευφάνταστα projects που εξελίσσουν το δείπνο σε πολυαισθητήρια εμπειρία. Μια νέα τάση, λοιπόν, φέρνει το 3D animation στο πιάτο μας!

Φανταστείτε να είστε σε ένα τραπέζι όπου ένα κλασικό δείπνο εξελίσσεται σε «κινηματογραφική» εμπειρία… Οι Filip Sterckx και Antoon Verbeek, που ειδικεύονται στις τρισδιάστατες προβολές, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία 3D animation, την κινούμενη εικόνα και ειδικές προβολές στο χώρο του φαγητού, αυτή τη φορά δημιουργώντας ένα project βγαλμένο από το μέλλον.

Le-Petit-Chef

Στο εν λόγω project, που τιτλοφορείται ‘Le Petit Chef’, ένας μικροσκοπικός εικονικός σεφ ξεπηδά στο τραπέζι και με διάφορα χαριτωμένα κόλπα ετοιμάζει ζωντανά ένα πιάτο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια μπριζόλα που ψήνεται σε εικονικό γκριλ συνοδευόμενη από ψητά λαχανικά! Όσο για το φαγητό που προσφέρεται μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, δεν είναι φυσικά εικονικό, αλλά κανονικό.

Ακούγεται εντελώς παράλογο όμως δεν αποκλείεται αυτός να είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που χάριν εντυπωσιασμού θα σερβίρουν κάποια εστιατόρια τα πιάτα τους στο προσεχές μέλλον.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε…

info
http://www.skullmapping.com/