Οι ιδιοκτήτες ενός παντοπωλείου στην Αγγλία, του «Manor Farm», έφτιαξαν με αληθινό κάρβουνο, ένα τυράκι που μπορεί να μην κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, όμως οι πιστοί «τυρόφιλοι» το λάτρεψαν! Οι υπάλληλοι και οι υπεύθυνοι του παντοπωλείου  λένε χαρακτηριστικά ότι οι πελάτες αρχικά νόμιζαν ότι τους έκαναν πλάκα. Όσοι πάντως τόλμησαν να δοκιμάσουν αυτή την περίεργη τυρολιχουδιά που τους πρότειναν, επέστρεψαν για να ξαναδοκιμάσουν.

Το τυρί αυτό είναι ένα κλασικό, ώριμο cheddar, η ιδιαιτερότητά του όμως είναι ότι το εσωτερικό του είναι μαύρο γιατί στο τυρί έχουν προσθέσει… κάρβουνο. Είναι κατά τ’ άλλα γευστικό και κρεμώδες, κάτι δηλαδή που σίγουρα δεν θα συμπεράνετε αν δεν φανείτε αρκετά τολμηροί για να γευτείτε ακόμα κι ένα τόσο δα κομματάκι.

Οι δημιουργοί της ιδέας αυτού του αξιοπερίεργου τυροκομικού προϊόντος δηλώνουν ότι έψαχναν αρκετό καιρό έναν τρόπο να φτιάξουν έναν τύπο μαύρου τυριού. Όταν διαπίστωσαν ότι κοντά τους υπήρχαν αρκετοί ανθρακωρύχοι, σαν από θαύμα βρήκαν επιτέλους το «μαγικό» υλικό που έψαχναν: Και δεν ήταν άλλο από το κάρβουνο…

Το βραβείο της «Νέας Ιδέας»  που πήραν πρόσφατα στα χέρια τους, δεν θα ήταν δίκαιο να πάει κάπου αλλού. Διαφωνείτε;

charcoal-cheese2

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr