Μπορεί πριν από 10 χρόνια να μπήκε λουκέτο σε τρία καταστήματα, που λειτουργούσαν στην Ισλανδία, ωστόσο υπάρχει ακόμη «ζωντανό» ένα γεύμα από τα McDonald’s στη χώρα. Για του λόγου το αληθές, ένας λάτρης των μπέργκερ αγόρασε το 2009 το τελευταίο cheeseburger από τα McDonald’s -μαζί με πατάτες φυσικά- και αποφάσισε να… μην τα φάει, αλλά να τα κρατήσει ενθύμιο!

 

«Είχα ακούσει ότι τα γεύματα των McDonald’s δεν αποσυντίθεται ποτέ, έτσι ήθελα, απλά να δω αν είναι αλήθεια ή όχι», είπε ο Hjortur Smarason. Ο Smarason, αφού αγόρασε το γεύμα, λοιπόν, το αποθήκευσε στο γκαράζ του, ενώ μετά το δώρισε στο Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας. Από εκεί, μεταφέρθηκε σε έκθεση ξενοδοχείου (!) και έπειτα, στο σημερινό του «σπίτι», σε γυάλινη θήκη, στο hostel του Sigurdur Gylfason.

Όπως, βλέπεις, λοιπόν, το μπέργκερ και οι πατάτες σχεδόν δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα! Ίσως βέβαια να αποσυντίθεται λίγο λίγο, αλλά είναι ακόμη σε τόσο καλή κατάσταση, που δεν φαίνεται καν. «Άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο έρχονται εδώ, μόνο και μόνο για να επισκεφτούν το μπέργκερ!», δήλωσε ο Sigurdur, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το stream που έχει ανεβάσει λαμβάνει καθημερινά 400.000 «χτυπήματα»!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr