Μία έκθεση με απολαυστικό περιεχόμενο φιλοξενείται από τις 25 Μαΐου και μέχρι τις 5 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.

Η νέα έκθεση αποτελεί συνεργασία των γκαλερί Andrea Rosen και David Zwirner, για τον αείμνηστο καλλιτέχνη Felix Gonzalez-Torres. Εκεί, θα παρουσιαστεί και η εγκατάσταση «Untitled» του 1990, του Gonzalez-Torres (Fortune Cookie Corner), που αποτελείται από έναν ατελείωτο σωρό μπισκότων τύχης. Μάλιστα, τα μπισκότα μπορούν να αφαιρεθούν και να καταναλωθούν από τους θεατές.

«Όλοι σκεφτόμαστε εικονικές εμπειρίες και πόσο αποσυνδεδεμένοι αισθανόμαστε και όμως, το έργο του Felix είναι κάτι που μπορεί να συμβεί με φυσικό τρόπο», δήλωσε στο artnews η Andrea Rosen, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση. «Μπορεί να είναι μια φυσική εμπειρία που θα μας συνδέσει όλους» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το έργο του Gonzalez-Torres «Untitled» (Fortune Cookie Corner), που πραγματεύεται τη δυνατότητα της αθανασίας μέσω της αναγέννησης, η οποία ενισχύεται από την εμπειρία της απώλειας, θα φιλοξενηθεί σε εκατοντάδες τοποθεσίες ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο. Οι γκαλερί Andre Rosen και David Zwiner, οι οποίες εκπροσωπούν από κοινού το Ίδρυμα του αείμνηστου καλλιτέχνη θα καλέσουν 1.000 άτομα σε διάφορες χώρες να παρουσιάσουν το «Untitled» σε ένα μέρος της επιλογής τους.

Δείτε επίσης:
Κέικ που μοιάζουν με έργα τέχνης (video)

Διάσημα έργα τέχνης σε τούρτα

Όταν τα κουτάκια αναψυκτικών εμπνέουν την τέχνη

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr