Ένας από τους “χρυσούς” κανόνες υγιεινής για το κοτόπουλο, είναι ότι για να σκοτώσουμε τα παθογόνα μικρόβια που βρίσκονται σε αυτό πρέπει να το μαγειρέψουμε. Στην Ιαπωνία πάλι, φαίνεται ότι ζουν τη ζωή τους στα άκρα, αφού η νέα διατροφική τάση θέλει το κοτόπουλο να τρώγεται ωμό.

chicken sashimi3

Στην Ιαπωνία, λοιπόν, το κοτόπουλο sashimi είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λιχουδιά (και μια ματιά στο instagram θα σας πείσει, με το #chickensashimi να συγκεντρώνει χιλιάδες δημοσιεύσεις) και φιγουράρει σε πολλά μενού, δίπλα στο επίσης ωμό ταρτάρ κοτόπουλου!

Βέβαια, τον Ιούλιο, το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την κατανάλωση του ωμού κοτόπουλου, τονίζοντας ότι τα εστιατόρια πρέπει να μαγειρεύουν το κοτόπουλο στους 72-75 βαθμούς πριν από το σερβίρουν, καθώς, για παράδειγμα, η σαλμονέλα σκοτώνεται στους 72 βαθμούς. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πολλά εστιατόρια αρκούνται απλά στο να βράσουν το κοτόπουλο για 10 δευτερόλεπτα, κάτι που, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι αρκετό για να εξαλειφθούν τα παθογόνα μικρόβια!

chicken sashimi1

Εσείς, αλήθεια, θα τολμούσατε να φάτε ωμό κοτόπουλο;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr