Η περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία της Αγγλίας φαίνεται ότι αποδίδει, μιας και ένα 8χρονο αγόρι είναι πρόθυμο να θυσιάσει τα παιχνίδια που μπορεί να κερδίσει, προκειμένου να μειωθεί η χρήση του πλαστικού.

Ο λόγος για τον 8χρονο Jacob Douglas από το Μπέιζιλντον στο Έσσεξ, που έστειλε επιστολή στα McDonald’s ζητώντας τους να σταματήσουν να προσφέρουν πλαστικά παιχνίδια μαζί με το παιδικό γεύμα Happy Meal. Όπως πολύ σωστά αναφέρει στην επιστολή του, ανησυχεί ότι αυτή η υπερβολική χρήση πλαστικού επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας. Το γράμμα του δε, έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση, ώστε έλαβε άμεσα απαντητική επιστολή από τα McDonald’s.

Το γράμμα του μικρού μαθητή δημοσιεύτηκε στον Independent και αναλυτικά έγραφε: «Αγαπητό προσωπικό των McDonald’s, μπορείτε να σταματήσετε να βάζετε παιχνίδια μέσα στα Happy Meals; Θα χαιρόμουν πολύ. Τα παιχνίδια φτιάχνονται από πλαστικό και επηρεάζουν τον κόσμο γύρω μας. Σκοτώνουν πολλά ζώα. Ειλικρινά δικός σας, Jacob Douglas». Όπως είπε η μητέρα του, ο Jacob έχει καιρό τώρα περιβαλλοντικές ανησυχίες και έτσι, αποφάσισε να απευθυνθεί σε έναν κολοσσό όπως τα McDonald’s καθώς πιστεύει ότι αν τους πείσει να αλλάξουν κάτι, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Γι αυτό και δημοσίευσαν και το γράμμα, για να παρακινήσουν και άλλους να ενδιαφερθούν ενεργά για το περιβάλλον.

Στην επιστολή που έστειλε ο εκπρόσωπος τον McDonald’s απευθείας στον 8χρονο, αναφέρεται ότι εντυπωσιάστηκαν από το πάθος του να προστατεύσει το περιβάλλον, προσθέτοντας ότι και η εταιρεία προχωράει σε ενέργειες που θα έχουν θετική επίδραση. Επισήμανε ότι τα παιχνίδια είναι μέρος του Happy Meal και κάτι που τα παιδιά περιμένουν να λάβουν κάθε φορά που παίρνουν ένα τέτοιο γεύμα, ωστόσο επειδή κατανοεί ότι στόχος και του Jacob είναι να βρουν παιχνίδια φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά αντί πλαστικού, κάνουν ήδη σχετικές έρευνες. Μάλιστα, μελλοντικά σκέφτονται να τα αντικαταστήσουν με βιβλία, επιτραπέζια ή παιχνίδια φτιαγμένα από άλλο υλικό.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr