Είναι εννιά το βράδυ και σε έχει πιάσει πείνα. Να μαγειρέψεις αποκλείεται, οπότε μία είναι η λύση: να παραγγείλεις. Έλα όμως που το αγαπημένο σου εστιατόριο δεν κάνει delivery, οπότε ποιος σηκώνεται να πάει να πάρει το φαγητό; Πιθανότατα να βρισκόταν σε ανάλογη κατάσταση ο Σάββας Μέγας όταν αποφάσισε αντί να μείνει νηστικός, να στείλει το… drone του, δηλαδή την τηλεκατευθυνόμενη συσκευή του, στο εστιατόριο που ήθελε για να παραλάβει το φαγητό του!

souvlaki-anoigma

Η αλήθεια είναι ότι τα συγκεκριμένα μικρά ελικοπτεράκια με ενσωματωμένη κάμερα έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστά τα τελευταία χρόνια, αφού είναι πολύ χρήσιμα για τη λήψη πανοραμικών πλάνων σε βίντεο, αλλά και για την παρακολούθηση για λόγους ασφαλείας. Ο συγκεκριμένος όμως κάτοικος του Πολυστύλου Καβάλας έβαλε τη φαντασία του να δουλέψει και όχι μόνο απόλαυσε το γεύμα του χωρίς να κουραστεί καθόλου, αλλά το βίντεο που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγινε viral συγκεντρώνοντας 7.000 προβολές!

pizza

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που κάποιος επιχείρησε την ταχυμεταφορά φαγητού με αυτόν τον τρόπο. Μια από τις πρώτες προσπάθειες, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν εκείνη της γνωστή πιτσαρίας “Domino’s” στη Νέα Ζηλανδία τον Νοέμβριο του 2016. Δύο πίτσες παραδόθηκαν με επιτυχία με τη βοήθεια ενός drone στην περιοχή Whangaparaoa και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε πως στο μέλλον αναμένει αυτός να είναι ο κυρίαρχος τρόπος delivery. Η “Domino’s” κάνει μάλιστα και ανάλογες προσπάθειες στην Ελλάδα. Αν οι προβλέψεις του διευθύνοντα συμβούλου γίνουν βέβαια πραγματικότητα, δύσκολο το βλέπουμε να ξαναβγαίνουμε από το σπίτι!

Δείτε επίσης
Οι 7 πιο παράξενες πίτσες και πού θα τις δοκιμάσετε

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr