Τα MacDonald’s, που έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται πάλι και στην Ελλάδα έχουν εδώ και χρόνια drive through σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, και στη χώρα μας υπάρχει πλέον αυτή η επιλογή.

Τι είναι το drive through
Είναι ένας από τους τρόπους σχεδόν ανέπαφης συναλλαγής που έχουν γίνει της μόδας για λόγους ασφαλείας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Ο οδηγός, παραμένοντας στο αμάξι του, μιλάει σε ένα μικρόφωνο, κάνει την παραγγελία του και αφού ετοιμαστεί, την παραλαμβάνει από ένα άλλο σημείο, ανοίγοντας απλώς το παράθυρό του. Αυτό γίνεται πάρα πολλά χρόνια στη διαδικασία του drive through σε όλα τα μαγαζιά που την προσφέρουν και ο πελάτης ξέρει ότι απλώς μιλάει στο μικρόφωνο σε κάποιον που δεν βλέπει. Κι αν το μικρόφωνο έχει και…κάμερα; Αυτό αποκάλυψε εργαζόμενος στα Mac Donald’s της Αυστραλίας, υποθέτουμε κατά λάθος, μέσω TikTok.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν από κάμερες τους πελάτες
Μια εργαζόμενη σε κάποιο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας στην Αυστραλία αποκάλυψε ότι υπάρχει κάμερα μαζί με το μικρόφωνο, η οποία καταγράφει την παραγγελία και βγάζει και φωτογραφίες, ούτως ώστε να παραδοθούν στα σωστά πρόσωπα οι παραγγελίες. Την ώρα της καταγραφής βέβαια μπορούν να ακούσουν ή και να δουν τι λένε και τι κάνουν οι πελάτες τους…

@user72664929774 Fr #fyp #maccies ♬ Ocean Prime (feat. Coi Leray) – Coi Leray & Bfb Da Packman


Το βίντεο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων περί νόμου προσωπικών δεδομένων. Σε αυτό αντέδρασε και άλλος εργαζόμενος από τη Νέα Ζηλανδία που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό, αλλά αρνείται ότι βγάζουν φωτογραφίες τους πελάτες.

Πέρα από τα παραπάνω περιστατικά, άλλος ένας χρήστης του ΤikTok, στις ΗΠΑ αυτή τη φορά, ανακάλυψε ότι υπάρχουν κάμερες, ενώ τα ίδια τα MacDonald’s στις ΗΠΑ δεν έχουν αρνηθεί το γεγονός, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως οι πελάτες τους το γνωρίζουν. Οι κάμερες ή οι φωτογραφίες των πελατών δεν έχουν ως σκοπό να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία αλλά να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πελάτη. Άλλωστε η γνωστή αλυσίδα φημίζεται για την ταχύτητά της.

Την επόμενη φορά επομένως που θα παραγγείλετε σε drive through της γνωστής αλυσίδας, ας έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας αυτήν τη χρήσιμη πληροφορία!

Δείτε επίσης:
TikTok: Αρτοποιός αποκαλύπτει το παράξενο μυστικό του για τα brownies

TikTok: Το viral βίντεο δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο να ζεστάνεις μία πίτσα

Το μανιτάρι γίγας είναι το τελευταίο trend του TikTok

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr