Παραπονιέστε ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος να διαθέσετε στην κουζίνα και καταφεύγετε στη λιγότερο χρονοβόρα λύση του έτοιμου φαγητού; Μια… μαγική συσκευή ήρθε να σας λύσει τα χέρια.

Οι έντονοι ρυθμοί και η έλλειψη χρόνου είναι από τις βασικότερες αιτίες που οδηγούν αρκετό κόσμο στην κατανάλωση έτοιμου ή προπαρασκευασμένου φαγητού, ανάγκη που φρόντισε να καλύψει η βιομηχανία τροφίμων. Η τεχνολογία όμως υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα με τη δημιουργία μιας… μαγικής συσκευής: του Foodini, ενός μηχανήματος που κατασκευάστηκε με τη νοοτροπία του εκτυπωτή, προσαρμοσμένη στα δεδομένα του φαγητού.

foodini-3D-prints-a-pizza-designboom-02
To Foodini αναλαμβάνει την απαλλαγή της πολυάσχολης νοικοκυράς ή επαγγελματία από τα δύσκολα και χρονοβόρα βήματα συνταγών απλά και γρήγορα. Μπορεί να φτιάξει ταχύτατα-και προπαντός χωρίς ακαταστασία-ζύμη για πίτσα ή ζυμαρικά, γλυκά καθώς και γαρνιτούρες σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων. Ο χρόνος παρασκευής κάθε φαγητού διαφέρει ανάλογα με το είδος και την ποσότητα. Η συσκευή, που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο, θα έχει δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο και θα συνοδεύεται από κατάλογο προτεινόμενων συνταγών τις οποίες θα εκτελεί και θα… «τυπώνει». Οι υπεύθυνοι παραγωγής του σκέφτονται επίσης να διαθέσουν στο εμπόριο κάψουλες με πρώτες ύλες που θα έχουν ελάχιστα συντηρητικά -ή και καθόλου- όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Οι εμπνευστές και κατασκευαστές του Foodini, η εταιρεία Natural Machines, υποστηρίζουν ότι συνδυάζει μοναδικά τεχνολογία, φαγητό, τέχνη και όμορφο σχεδιασμό και επισημαίνουν ότι αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για γονείς και εστιατόρια.

Foodini

Βέβαια, μην περιμένετε να σας… μαγειρέψει κιόλας. Απλά υπόσχεται να σας διευκολύνει και τα γεύματα που θα απολαύσετε δεν θα είναι έτοιμα ή κατεψυγμένα. Οι δυνάμεις του περιορίζονται μέχρι και τη διατήρηση της θερμοκρασίας του φαγητού για την οποία διαθέτει ειδική αντίσταση.

Ο… μάγος του φαγητού αναμένεται να βγει στην αγορά μέσα στο 2014, θα είναι διαθέσιμος αρχικά σε επιλεγμένα σημεία πώλησης καθώς και μέσω διαδικτύου. Η τιμή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται περίπου στα 1000 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. http://www.naturalmachines.com/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr