Φανταστείτε πώς θα ήταν επιστρέφοντας στο σπίτι να καθόσασταν αναπαυτικά στον καναπέ αφήνοντας το φούρνο σας να ασχοληθεί με το φαγητό… Η θαυματουργή συσκευή «June» μπορεί πλέον να κάνει αυτή την επιθυμία σας πραγματικότητα.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν φούρνο που λειτουργεί με ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό, ώστε να «βλέπει» την πρώτη ύλη και να «σκέφτεται», όπως ακριβώς ένας σεφ τον τρόπο που θα τη μαγειρέψει, ενώ εσείς μένετε ήσυχοι από τη στιγμή που ξεκινά το μαγείρεμα μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Όλα αυτά είναι δυνατά με τη βοήθεια κυρίως WiFi, κάμερας, αισθητήρων αλλά και μιας οθόνης 5 ιντσών. Εσείς κάνετε την προετοιμασία και στη συνέχεια προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις μέσω της οθόνης αφής ή της ειδικής εφαρμογής που επίσης σας επιτρέπει να έχετε υπό έλεγχο την εξέλιξη της διαδικασίας του μαγειρέματος από την οθόνη του κινητού ή του tablet, αλλά και να κάνετε τυχόν αλλαγές στη θερμοκρασία του φούρνου ή ακόμα και να τον σβήσετε.

original_June-Intelligent-Oven-web

Ένα τέτοιο απόκτημα αναμενόμενο είναι να έχει και μεγάλο όγκο, όμως οι κατασκευαστές του φρόντισαν ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο και να μπορεί άνετα να τοποθετηθεί στον πάγκο της κουζίνας. Όσο για την προτεινόμενη τιμή του, ξεκινά από τα 2.995 δολάρια και στο εμπόριο αναμένεται να βγει στις αρχές ή τα μέσα του 2016.

Αν ενθουσιαστήκατε με την ιδέα, τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξετε και μια ματιά στα ρομποτικά χέρια που πρόσφατα παρουσιάστηκαν ως λύση του μέλλοντος για την κουζίνα.

Δείτε τη June εν δράσει στο παρακάτω βίντεο

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr