Η γνωστή μόδα που έκανε τα μαλλιά μας δίχρωμα περνάει και στις τούρτες, δίνοντας τους πολλές αποχρώσεις που τις κάνουν απίστευτα εντυπωσιακές. Άσε που αντίθετα με το μαλλί, αυτές τις τούρτες τις κάνεις ombre και με τα χεράκια σου.

ombre_226644409

Δεν θα σου πω ψέμματα. Οι ombre τούρτες χρειάζονται λίγη εξάσκηση για να γίνουν απόλυτα επιτυχημένες και, φυσικά, πρέπει να το έχεις με τη ζαχαροπλαστική, τουλάχιστον ως του σημείου να φτιάχνεις στο σπίτι παντεσπάνι και βουτυρόκρεμα.

ombre_121840693

Κατά τα άλλα, έχε υπόψη σου ότι όσο πιο ψηλή η τούρτα τόσο πιο πολλές αποχρώσεις θα μπορείς να της προσθέσεις, το οποίο μεταφράζεται σε τουλάχιστον τέσσερις στρώσεις παντεσπάνι. Μάλιστα, κάποιοι δίνουν διαφορετικά χρώματα και στα παντεσπάνια, ombre μέσα-έξω δηλαδή. Όσο για τη βουτυρόκρεμα (γνωστή και ως buttercream frosting), τη φτιάχνεις αναμιγνύοντας βούτυρο με ζάχαρη και ίσως λίγο γάλα. Αλλά επειδή με τη βουτυρόκρεμα κάνεις τις εσωτερικές στρώσεις και καλύπτεις και την εξωτερική επιφάνεια της τούρτας -και συνήθως εξωτερικά κάνεις και ροζέδες με κορνέ-, υπολόγισε ότι θα χρειαστείς πολύ βουτυρόκρεμα!

ombre_103115867

Για το ombre αποτέλεσμα, τέλος, τα πράγματα είναι απλά. Χωρίζεις τη βουτυρόκρεμά σου σε μερίδες, επιλέγεις 1 χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξεκινάς να χρωματίζεις τις μερίδες με αυτό, φροντίζοντας να έχεις από την πιο έντονη ως την πιο απαλή απόχρωση του χρώματος. Κατόπιν, “χτίζεις” την τούρτα με στρώσεις παντεσπάνι και εναλλάξ βουτυρόκρεμα και, τέλος, βάζεις σε διαφορετικά κορνέ τις βουτυρόκρεμες και αρχίζεις να φτιάχνεις ροζέδες περιμετρικά, ξεκινώντας από τη βάση όπου μπαίνει η πιο έντονη απόχρωση και συνεχίζεις προς τα πάνω, “σβήνοντας” σταδιακά τα χρώματα.

Για τους “οπτικούς” τύπους έχουμε και σχετικό βίντεο:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr