Εν καιρώ πανδημίας τα salad bar -όπως και πολλά άλλα- προφανώς δεν παρουσιάζονται όπως πριν, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα έχουν καταργηθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα στερηθούμε τις αγαπημένες μας σαλάτες που μπορεί να μην έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε μόνοι μας.

Μπορεί ο χώρος της εστίασης να έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα από τον κορωνοϊό ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τομείς που ανθούν λόγω σημαντικών προσπαθειών καινοτομιών που σκοπό έχουν να αλλάξουν τα δεδομένα. Η τεχνολογία μάλιστα φαίνεται να επιστρατεύεται προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή μας υπό αυτές τις συνθήκες. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και ένα ρομπότ -salad bar που ουσιαστικά είναι αυτόματος πωλητής σαλάτας που φτιάχνεται όμως επί τόπου μπροστά στα μάτια σας και με υλικά της επιλογής σας. Μάλιστα έχει και όνομα: Sally.

Η Sally είναι δημιούργημα της εταιρείας Chowbotics, που βρήκε την ευκαιρία λόγω της πανδημίας να λανσάρει την επόμενη γενιά αυτόματων πωλητών προσφέροντας υγιεινές σαλάτες με ασφάλεια. Ο διευθυντής της εταιρείας αναφέρει ότι η ζήτηση της Sally εκτοξεύτηκε την περίοδο της πανδημίας και ειδικά σε καφετέριες νοσοκομείων και παντοπωλεία που αφαίρεσαν από τους χώρους τους τα salad bars για λόγους ασφάλειας. Το ρομπότ-αυτόματος πωλητής προσφέρει περισσότερες από 22 επιλογές υλικών για να φτιάξετε την σαλάτα σας όπως εσείς επιθυμείτε ενώ υπάρχουν και έτοιμες επιλογές συνταγών για πρωινό και σνακ.

Δείτε επίσης

Μπαρίστα ρομπότ φτιάχνει 60 είδη καφέ και κάνει σέρβις

Ρομπότ-μπάρμαν σερβίρει μπίρες χωρίς ανθρώπινη επαφή

Κορωνοϊός – Κολομβία: Delivery φαγητού από ρομπότ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr