Η επερχόμενη χρονιά είναι κομβικής σημασίας για ένα από τα εμβληματικότερα εστιατόρια του κόσμου αφού, εκτός από το ότι το Φεβρουάριο σερβίρει το τελευταίο του δείπνο στη συγκεκριμένη τοποθεσία, πριν λίγες μόλις μέρες ανακοινώθηκε επίσημα το pop up που πρόκειται να πραγματοποιήσουν με επόμενη στάση τους το Μεξικό.

Ο Rene Redzepi και η ομάδα του ενισχύουν και επιβεβαιώνουν συνεχώς την εικόνα του Noma ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Μετά από δύο πετυχημένα pop up πέρυσι και φέτος τον Ιανουάριο, στο Τόκυο και την Αυστραλία για πέντε εβδομάδες και τρεις μήνες αντίστοιχα, ο σεφ και η ομάδα του επέλεξαν το Μεξικό ως τον επόμενο προορισμό για να αντλήσουν έμπνευση για το επόμενο project τους. Η τοποθεσία δεν είναι τυχαία δεδομένου ότι o Redzepi είναι ήδη εξοικειωμένος με την περιοχή και τη γαστρονομική της κουλτούρα της οποίας είναι λάτρης. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η κουζίνα του Μεξικού επηρέασε σε μεγάλο βαθμό αυτή του Noma αφού και η πρώην sous chef του, Rosio Sanchez έχει ρίζες μεξικανικές.

mexico

mexico1
Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αγαθά εποχής της μεξικανικής γης

Το μενού που θα παρουσιάσουν θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ομάδας με την πρώην συνεργάτιδά του, που το τελευταίο εξάμηνο έχει αναλάβει την λεπτομερή ξενάγηση του σεφ και της ομάδας στα μυστικά της εγχώριας κουζίνας του νέου τους προορισμού. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους ταξίδεψαν σε όσο περισσότερες πολιτείες του Μεξικού μπορούσαν, από τη Μέριδα ως την Ενσενάδα και από την Οαχάκα ως τη Γουαδαλαχάρα προκειμένου να εξερευνήσουν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τις γαστρονομικές πτυχές της κάθε περιοχής. Αυτές τις γευστικές εμπειρίες θα ερμηνεύσουν στα πιάτα του μενού του υπαίθριου εστιατορίου στην ειδυλλιακή περιοχή Τουλούμ, ανάμεσα στη ζούγκλα και την Καραϊβική, αποτυπώνοντας δημιουργικά τα στοιχεία του εγχώριου οικοσυστήματος που τόσο θαυμάζουν.

noma

Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό πέντε ημέρες την εβδομάδα, από Τετάρτη ως Κυριακή από 12 Απριλίου ως 28 Μαΐου 2017, ενώ η εμπειρία φυσικά θα έχει και το ανάλογο κόστος (600 δολάρια ανά άτομο συν φόρο 16% και σέρβις 6%) συμπεριλαμβάνοντας μενού, ποτά, νερό και τσάι ή καφέ.

Φωτογραφίες: αρχείο Noma, visitdenmark.com