Στα Απόλλωνα -ουδέτερο και πληθυντικός-, ένα χωριό κάπου 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και μάλιστα ορεινό, αποφάσισαν να στήσουν το «μαγειροτεχνείο» τους οι οικογένειες Ευθυμίου και Σεντονά.

Το κτίριο στην Κατοχή στέγαζε τη λέσχη των Ιταλών αξιωματικών και το ιταλικό άγγιγμα φαίνεται στην αρχιτεκτονική του. Μάγειρας ο νεαρός Γιάννης Ευθυμίου, που ψήνει στους δυο ξυλόφουρνους, βάζει κατσαρόλα και γενικώς σερβίρει ροδίτικη αυθεντική κουζίνα, απ’ αυτή που δεν βρίσκεις όσο κι αν ψάξεις στα τουριστικά σημεία του νησιού.

Το τραπέζι γεμίζει με μια άπαιχτη ποικιλία χειροποίητων ψωμιών, χόρτα εποχής, βότανα με ανθό αλατιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μελιτζανομπουρεκάκια, πιταρούδια, γιαπράκια, καπαμά με απίστευτη γέμιση, κατσικάκι με ρεβίθια, παστασούτα με χειροποίητα ζυμαρικά και μυζήθρα και άλλα που δεν χωράνε να τα γράψω. Εγγυημένα, θα φάτε πραγματικά καλά και θα σας εξυπηρετήσουν σαν να είστε αγαπημένοι φίλοι ή η οικογένειά τους.

info
Παράγκα, Απόλλωνα, Ρόδος, τηλ.: 22460 91247.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr