Ετών 26 η Βαγγελίτσα και για χάρη της μητέρα, γιαγιά, πιτσιρίκια αδερφές και πατέρας έστησαν ένα καφενείο – ταβέρνα για να ξεδιπλώσει την αγάπη και τιςγνώσεις της στη μέση του πουθενά, στην Κάτω Μεριά της Αμοργού. Σπουδαγμένη στην Αθήνα μαγείρισσα, ζαχαροπλάστρια και αρτοποιός, με σεμινάρια στην κοπή και διαχείριση κρέατος, επέστρεψε στο νησί για να αποδείξει ότι τα όνειρα πραγματώνονται με σκληρή δουλειά και επιμονή.

Πρώτοι την ανακάλυψαν ξένοι τουρίστες, περιπατητές και περιηγητές, που αγάπησαν την αυθόρμητη φιλικότητα, την αυθεντικότητα των γεύσεων και τη νοστιμιά των πιάτων της. Τα ψωμιά ζυμώνονται και ψήνονται εκεί, τα τυριά τυροκομούνται στο νησί, τα κρέατα είναι ντόπια, η γιαγιά καθαρίζει την αμοργιανή φάβα, η μητέρα τη μαγειρεύει, ο πατέρας ασχολείται με το μποστάνι, οι πιτσιρίκες είναι οι καλύτερες και πιο περήφανες γκαρσόνες του κόσμου. Ένα μυστικό του νησιού που αξίζει να ανακαλύψετε αν έχετε όρεξη για τοπικές γεύσεις.

info
Πύργος, Κάτω Μεριά, Αμοργός, τηλ. 22850 72258.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr