Έχει αυτή την επιμελώς ατημέλητη ροκιά που συναντάς τελευταία σε μαγαζιά σε πόλεις όπως το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και το (ανατολικό) Λονδίνο. Η Extravaganza είναι ένα gastro-bistro με την πιο high-volume έννοια του όρου – ένα τσικ παραπάνω δυνατά η μουσική, μικρή κάρτα με (καλά) κοκτέιλ, urban industrial διακόσμηση και ένα μενού το οποίο σε πολλές στιγμές κινείται σε αμιγώς γαστρονομικά μονοπάτια, αλλά πάντα πάνω σε μια bistronomie λογική.

Η κουζίνα του Αντώνη Μουστάκη είναι μια κουζίνα των υλικών και ταυτόχρονα σύγχρονη, ανήσυχη, Νέα Ελληνική (αλλά και ταυτόχρονα Νέα Ευρωπαϊκή), νόστιμη και γαστρονομικά ευθύβολη (ακόμα και στις φαινομενικά πιο περίπλοκες δημιουργίες του), κάτι που αντικατοπτρίζεται μεγαλειωδώς στα πιάτα του, όπως τα garganelli με καβούρι, τσορίθο, μπισκ, μελάνι και μαστιχοτύρι Άνδρου, τα κεφτεδάκια από κουνέλι αρωματισμένα με φασκόμηλο, κρέμα γλυκοκολοκύθας και βαρελίσια φέτα και η ταλιάτα από μοσχαρίσιο συκώτι με κρέμα κάππαρης, αχλάδι ποσέ και πούδρα αυγοτάραχου. Σίγουρα όχι ακριβώς το φαγητό που θα περίμενες από ένα τέτοιο μέρος και σίγουρα ένα concept που θέλω να το δω να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

Στοά Πτολεμαίων 29Α & Aμβροσίου, τηλ. 2310 529791.

Δείτε περισσότερα ταξιδιωτικά μυστικά ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr