Η αυλή του Βάγια σού θυμίζει παλιές ελληνικές ταινίες και ραντεβού σε κέντρα εξοχικά. Δέντρα με ασπρισμένους κορμούς, πατημένο χώμα και μια απίστευτη, χρωματιστή ποικιλία λουλουδιών σε παλιούς ντενεκέδες που γεμίζουν το βλέμμα και δημιουργούν μια καταπράσινη ζούγκλα.

Τους κρύους μήνες, στον μικρό εσωτερικό χώρο, η ατμόσφαιρα θυμίζει παλιό καφενέ, όπως και τα πιάτα που ακολουθούν την ίδια ακριβώς φιλοσοφία. Πελάτες του, ντόπιοι και ταξιδιώτες, εκείνοι που ψάχνουν ησυχία και απλές γεύσεις, με εκπροσώπους από κάθε ηλικία. Στα μπεστ σέλερ του ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά ή με τη σάλτσα (φτιαγμένη με μπόλικο σκόρδο, δεντρολίβανο και φρέσκια ντομάτα), πάντα με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες στο πλάι. Βολβοί τουρσί με τη χαρακτηριστική τους πίκρα που νοστιμότερους δεν έχεις φάει, μαυρομάτικα με σπανάκι, ψητά της σχάρας -δοκιμάστε το συκώτι-, αλλά και ψαράκια που άμα τα έχει είναι γιατί τα βρήκε πολύ φρέσκα.Κρασί μόνο από το δικό του βαρέλι.

info
Βάγιας, Καλλιπάτειρας 48, Καλαμάτα, τηλ.: 27210 29118

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr