Η οικογένεια Κάπαρη κατάγεται από το νησί και ενώ οι γονείς αποφάσισαν να ζουν στην Αθήνα τον χειμώνα και να πηγαίνουν το καλοκαίρι για τις δουλειές τους, τα παιδιά επέλεξαν να επιστρέψουν και να στήσουν τις ζωές τους εκεί.

Κάπως έτσι ο πατέρας της οικογένειας, ο Μανώλης, αποφάσισε μαζί με τη μητέρα, τη Μαρούλα, να στήσουν ένα εστιατόριο μαζί με τον γιο τους, τον Ανδρέα. Τον χειμώνα ετοιμάζουν τουρσιά και σάλτσες, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Το καλοκαίρι κάππαρη και κρίταμο. Ο κατάλογος είναι μικρός και πλάι στα σταθερά θα βρεις πάντοτε και τα ημέρας, τα αλλιώτικα. Αν αγαπάτε τα θαλασσινά, εκεί τους φέρονται με μεγάλο σεβασμό, ετοιμάζουν πιάτα νόστιμα και αρμονικά δεμένα. Δεν λείπουν οι απόλυτα τοπικές γεύσεις, σαν τη φάβα και τη ρεβιθάδα ή τους ψευτοκεφτέδες, όπως δεν λείπουν και κάποια με παρεμβάσεις που κάποιες φορές ούτε που τις καταλαβαίνεις, ειδικά αν προέρχεσαι από το κλεινόν άστυ. Τα τραπέζια απλώνονται στη βεράντα και στην ανοιχτή πλατεία από κάτω, με δροσιά εγγυημένη.

info
Κάπαρη, Νάουσα, Πάρος, τηλ. 698 6195204.

Δείτε περισσότερα ταξιδιωτικά μυστικά ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr