Στο περίφημο Ciya Sofrasi του σεφ Musa Dagdeviren, που έγινε διεθνώς γνωστός αφού η καινούρια σεζόν του «Chef’s Table» αφιέρωσε ένα ολόκληρο επεισόδιο στη γαστρονομική του saga από το Nizip του Gaziantep της νοτιοανατολικής Τουρκίας μέχρι την καρδιά της αγοράς του Kadikoy στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο Musa ταξίδεψε πολύ σε όλη την Τουρκία αναζητώντας και καταγράφοντας παραδόσεις, επιρροές και υπό εξαφάνιση, συνταγές τις οποίες στη συνέχεια έφερε στο εστιατόριο του, σαν μια γαστρονομική κιβωτό του Νώε. Η κουζίνα του Ciya Sofrasi βγάζει πάνω από χίλια διαφορετικά πιάτα τον χρόνο, όλα χρησιμοποιώντας κορυφαία εποχιακά υλικά (όπως το αρνί με κυδώνι και χυμό ρόδι ή τα Visneli Kofte – αρνίσια κεφτεδάκια σε σος από λιαστά βύσσινα), ενώ ο πολυπράγμων Musa εκδίδει επίσης και το «Yemek ve Kultur» ένα περιοδικό πολιτισμού και γαστρονομίας που ακόμα κι αν δεν ξέρεις να διαβάζεις τουρκικά εντυπωσιάζεσαι από την υπέροχα παλιομοδίτικη γραφιστική προσέγγισή του και την απαράμιλλη κομψότητά του.

info
Ciya Sofrasi, Caferaga Mahallesi, Günesli Bahçe Sk. No: 43, Kadiköy

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr