Το μενού γράφει πιάτα, όπως κουπέπια κολοκάσι, χοιρινά αφέλια, ορτύκια πιλάφι, οκταποδάκια καθιστά, ρεβίθια γιαχνί και άλλα βαθιάς –ρουστίκ– νοστιμιάς πιάτα που είναι εξοστρακισμένα από τις κουζίνες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κυπριακών εστιατορίων (που επιμένουν να μιμούνται την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα αντί να αφηγούνται τη «νέα κυπριακή»). Στο διπλανό τραπέζι μπορείς να δεις να τρώει δίπλα σου μια ομάδα βουλευτών, ένας εργάτης με φόρμα, μια παρέα φοιτητών και ένας μόνος του ηλικιωμένος. Το ντεκόρ είναι απλό, αφτιασίδωτο, στην πρώτη γραμμή είναι το καλομαγειρεμένο φαγητό.

Ο Ματθαίος δίπλα από την εκκλησία της Φανερωμένης –με ιστορία από το 1975– με κλουβιά καναρινιών και μια βιτρίνα με το hall of fame του μαγαζιού (Βουγιουκλάκη, Χάρρυ Κλυνν, Παντελής Θαλασσινός κ.ά.) μαζί με εικόνες της Παναγίας και του Μακάριου. Ο Σιαντρής στην Περικλέους που λειτουργεί από το 1969 και κρατά σταθερά την ποιότητά του (με σπεσιαλιτέ τη σούπα λουβάνα [φάβα]), η Ευρούλα στη Στοά Κλόκκαρη για κεφτέδες με πουργούρι και αφέλια και o Άη Γίωργης απέναντι από την Αγορά του Παλιού Δημαρχείου με αριστουργηματικό αρνί με σπανάκι.

info
28ης Οκτωβρίου, δίπλα στην εκκλησία της Φανερωμένης, Τηλ. +357 22 755846

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr