Από τις λιγότερο αναπτυγμένες παραλίες του νησιού, με λίγα σπιτάκια και μια δυο μικρές παραλιούλες που δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση, ο Αμπελάς είναι εδώ και χρόνια προορισμός των ντόπιων και όσων έρχονται χρόνια στο νησί.

Μια τσιμεντένια εξέδρα πάνω ακριβώς από τη θάλασσα, ένα τεράστιο αρμυρίκι με άφθονη σκιά και χαμογελαστό σέρβις σε καλωσορίζουν σε ένα ξεχασμένο στον χρόνο ψαροταβερνείο. Που όμως επικοινωνεί με ενδοσυνεννόηση για τις παραγγελίες και τα τραπέζια, είναι πεντακάθαρο, γρήγορο και με σταθερή ποιότητα. Ανάλογα με την εποχή, στο τραπέζι θα έρθουν διάφορα μικρόψαρα, εμείς βρήκαμε ψιλό γοπάκι τραγανοτηγανισμένο. Ρεγκοσαλάτα, μαραθοπιτάκια, γαρίδα παριανή -μας διαβεβαίωσε ντόπια φίλη- τηγανητό χταπόδι και κρασί παριανό του Μωραΐτη ήταν τα συστατικά του γεύματος που ακολούθησε το κολύμπι στα παγωμένα ακόμη νερά. Α, ναι, και ντόπια βλίτα με κολοκυθάκια, με τη χαρακτηριστική στυφάδα και την ελάχιστη πίκρα που ποτέ δεν θα βρεις στα καλλιεργημένα της πρωτεύουσας.

info
Το Θαλάμι, Αμπελάς, Πάρος, τηλ. 22840 53351.

Δείτε περισσότερα ταξιδιωτικά μυστικά ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr