Το Σέμπρικο ήταν από τα πρώτα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη που επιχείρησαν ένα σοβαρό γενναίο upgrade στο κλασικό ελληνικό μεζεδοπωλείο / μπακάλικο, μακριά από τις παθογένειες της νεοταβέρνας / νεομπακάλικου, που για χρόνια ταλαιπώρησε πολύ την ελληνική γαστρονομία και εγκατέστησε και μια αντίστοιχη διακοσμητική μανιέρα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα (τις περισσότερες φορές συνοδευμένη από μενού με κατεψυγμένες τυροφλογέρες).

Όμως η ομάδα του Σέμπρικο, με βαθιά γνώση των υλικών και της παραδοσιακής κουζίνας, έβαλε στην πρώτη γραμμή (δηλαδή στις βιτρίνες και τα ράφια του) πραγματικά μελετημένες επιλογές από τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά και λοιπές ντελικατέτσιες από όλη την Ελλάδα και σέρβιρε στο πιάτο μια καταπληκτική avant garde εκδοχή του μεζέ. Νομίζω δε ότι τώρα βρίσκεται στην καλύτερή του φάση. Πιάτα όπως το παστουρμαδοπιτάκι με γιαούρτι και γλυκό κυδώνι, τα μύδια αχνιστά με σάλτσα καραβίδας και βούτυρο μαϊντανού και το συγκλονιστικό ριζότο με φρέσκο ελληνικό καβούρι, κολοκυθάκια και βασιλικό αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

info
Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 557513.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr