Είχα καμιά δεκαριά χρόνια να τον επισκεφθώ. Η φήμη του εξαπλώθηκε, οι δουλειές αυξήθηκαν, το μαγαζί μεγάλωσε, το μαγκάλι (στο οποίο έψηνε) που ήταν μες στη μέση σε εκείνο τον 3×3 χώρο πήγε μέσα σε μια κανονική κουζίνα, έβαλε και ένα μικρό dry ager όπου σιτεύει ντόπια μοσχάρια, αλλά η βάση παραμένει η ίδια: khorovats.

Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον ψητά κρέατα με τον αρμένικο τρόπο: περασμένα σε σούβλες και ψημένα σε ανοιχτή φωτιά χωρίς σχάρα. Κορυφαίο αρνίσιο κεμπάπ (με μεγάλα κομμάτια από αρνί, όχι με κιμά), βαθιάς μπρουτάλ νοστιμιάς μοσχαρίσιο συκώτι με χοιρινή μπόλια και κυρίως συγκινητική παλιομοδίτικη φιλοξενία από τον Κάρεν Μελιξατιάν. Η πινακίδα γράφει «Χόβολη», αλλά όλοι το ξέρουν ως «Ο Αρμένης».

info
Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 50, Αλεξανδρούπολη, Τηλ. 2551 037777

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr