Ο παππούς Βασίλης Κλουβάτος άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του ’30 έναν καφενέ κοντά στην πλατεία του χωριού στον Κινίδαρο (ένα ορεινό χωριό της Νάξου που βρίσκεται δίπλα στα λατομεία μαρμάρου). Στα μέσα του ’70 ανέλαβε το μαγαζί ο γιος του Γιώργος Κλουβάτος και το μεταμόρφωσε σταδιακά σε χασαποταβέρνα – «κολλώντας» στο καφενείο ένα μικρό κτίριο όπου πουλούσε ντόπιο νωπό κρέας. Mε ένα τηγανάκι σε γκάζι έβγαζε μερικούς μεζέδες, για να πάρει τη σκυτάλη πριν από καμία δεκαετία ο εγγονός Βασίλης (Λάρρυ) και να του δώσει νέα ώθηση.

VASILARAKIOU

Το μεταμόρφωσε σε ένα πανέμορφο (αστικού τύπου) καφενείο στα πρότυπα των ιταλικών macellerie που σερβίρουν και φαγητό αναδεικνύοντας περισσότερο το μεγάλο ατού του μαγαζιού: το ντόπιο κρέας και, κυρίως, το μοσχαρίσιο. Δεν περιμένεις σε ένα καφενείο να φας αυτή την εκπληκτική full flavor ζουμερή -σιτεμένη 28 μέρες- σπαλομπριζόλα, αυτό το άψογα τεμαχισμένο και ελάχιστα λιπαρό διάφραγμα, όλα με υποδειγματικό ψήσιμο, και, κυρίως, δεν περιμένεις να συναντήσεις ένα παιδί τόσο αφοσιωμένο σε αυτό που κάνει – που κακά τα ψέματα είναι «εξωγήινο» για τον μικρόκοσμο της Νάξου (πόσο μάλλον ενός ορεινού χωριού του νησιού).

info
Στου Βασιλαρακιού, Κινίδαρος, τηλ. 22850 32088.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr