Προ μερικών εβδομάδων αναζητώντας περιοχές, παραλίες και ταβέρνες στη Ρόδο εκτός του τουριστικού ραντάρ έφτασα στην παραλία των Στεγνών, μια όχι άγνωστη παραλία μεν (με αρκετή και μάλιστα άναρχη ανάπτυξη), αλλά ταυτόχρονα μακριά από το μαζικό τουριστικό μοντέλο (τύπου Φαληράκι). Ένα μέρος που έχει αυτή την καθησυχαστικά παλαιομοδίτικη τουριστίλα (που προσωπικά την προτιμώ από τη resort-oriented ανάπτυξη) που συναντάς συνήθως σε κάποιες περιοχές της Κρήτης.

Εκεί, στη δεξιά άκρη της παραλίας, με τραπέζια απλωμένα σε μια υπερυψωμένη βεράντα, το Περιγιάλι του Κυριάκου Παρδαλού είναι και αυτή μια κλασικά παλαιομοδίτικη ψαροταβέρνα, με αφοπλιστική φιλοξενία και τα καλύτερα ρουζέτια (ένα είδος αμμόψαρου με λίγο exotic χρώμα, το οποίο σε άλλες περιοχές της Ελλάδας θα το ακούσετε ως κατσούλα, παξιμάδι, παπαγάλο ή και ποντικόψαρο) με σκορδαλιά που έχω δοκιμάσει στο νησί. Δίπλα σιγοντάρει μια άψογη σύβραση με σέσκουλα, σπανάκι, βλίτα και κολοκυθάκια.

info
Το Περιγιάλι, Στεγνά, τηλ.: 22440 22444

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr