Το ανέκδοτο ότι το μόνο θαλασσινό που έχουν οι Κρητικοί στις ταβέρνες τους είναι το αλάτσι θα μπορούσε να ισχύει και εδώ.

Ο Στελής Γλυνιαδάκης είναι κτηνοτρόφος και περήφανος για τα οζά του. Επίσης τυροκομεί ο ίδιος νόστιμα τυροζούλια και η γυναίκα του ξινομυζήθρα. Η ίδια είναι και υπεύθυνη για τη μαγειρική στη μικρή οικογενειακή ταβέρνα τους. Κάθε μέρα ένα- δυο λαδερά, σίγουρα παϊδάκια απίστευτης νοστιμιάς, κάποια κρεατικά κατσαρόλας, ολόφρεσκες σαλάτες, τηγανητές πατάτες χοντροκομμένες στο χέρι, παγωμένες μπίρες. Στο σέρβις οι δυο κόρες, Μαρία και Κατερίνα, κάποιες φορές και ο γιος, όταν πέφτει δουλειά, οι μουσικές επιλογές ό,τι πρέπει για τεμπέλικα μεσημέρια στην παραλία. Γιατί το μεγαλύτερο μυστικό είναι ακριβώς αυτό. Εκεί θα βρεις την πιο κρυφή παραλία της περιοχής, έναν μικρό κόλπο, που ακόμη και όταν ο βοριάς σηκώνει πέτρες θα σου επιτρέψει τουλάχιστον να βραχείς. Αν και πρέπει να ομολογήσω ότι από τη χαλάρωση, ακόμη και τα 20 μέτρα ως την παραλία θα σου φαίνονται υπερβολικά μακριά.

info
Κιόνι, παραλία Λάκκοι, Φραγκοκάστελο, Κρήτη, τηλ. 6975 730998.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr