Άνοιξε πριν 70 χρόνια και το εσωτερικό του είναι ίδιο από την εποχή του Ισπανικού Εμφυλίου. To La Venencia ήταν το στέκι των στρατιωτών των Δημοκρατικών Δυνάμεων και των υποστηρικτών του αντιφασιστικού αγώνα που συγκεντρώνονταν εκεί ανταλλάσσοντας εμπειρίες από τον αγώνα και δίνοντας πληροφορίες στους ξένους δημοσιογράφους που σύχναζαν εκεί (ανάμεσα τους και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ).

Κιτρινισμένοι τοίχοι, μεγάλα βαρέλια, ράφια με δεκάδες (για την απαραίτητη «πατίνα») σκονισμένα ράφια, μια ταμειακή μηχανή αντίκα, παλιές αφίσες από γιορτές sherry σε διάφορα σημεία της Ισπανίας (κυρίως από το Jerez –την πατρίδα του sherry), ένα ξύλινο μπαρ, λίγα διάσπαρτα τραπεζάκια στο χώρο και ένα μενού τυπωμένο σε ένα μικρό χαρτί καρφιτσωμένο σε ένα ξύλο που περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά sherry (Manzanilla, Fino, Palo Cortado, Amontillado, Oloroso) επιλεγμένα από τις καλύτερες bodegas του Ισπανικού Νότου. Συνοδευτικά έρχονται καταπράσινες ελιές με κρουστή σάρκα σε λάδι αρωματισμένο με μυρωδικά και tapas με συγκλονιστικά προϊόντα (τυριά και αλλαντικά) μικρών παραγωγών.

Προσοχή: Δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες (κανόνας που έχει μείνει από την εποχή που υπήρχε ο φόβος των κατασκόπων του Φράνκο) και το φιλοδώρημα (κατάλοιπο των κομμουνιστικών αρχών του καταστήματος).

info
La Venencia,Calle Echegaray, 7, 28014 Madrid, Ισπανία, Τηλ. +34 914 29 73 13

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr