Κρυμμένο σε ένα χαμηλό κτίσμα λίγα μέτρα από την είσοδο του σπηλαίου του Περάματος (ένα από τα πιο εντυπωσιακά αλλά αρκετά παραγνωρισμένα σπήλαια στη χώρα), κάπου ανάμεσα σε μαγαζιά με μαγνητάκια για το ψυγείο και περικεφαλαίες του Μέγα Αλέξανδρου, βρίσκεται ένα πολύ σπάνιο υβρίδιο ελληνικού μεζεδοπωλείου και γαλλικού μπιστρό (προσέξτε αυτόν τον συνδυασμό γιατί πιστεύω ότι θα τον συναντάμε όλο και περισσότερο στο μέλλον).

Ο Γιάννης Τσιάβος, πρώην διοικητικό στέλεχος σε μεγάλα ξενοδοχεία του εξωτερικού και καθηγητής στο ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ηγουμενίτσας, με τη γυναίκα του Χρύσα Κανιόγλου έστησαν εδώ το 2010 ένα τόσο ειλικρινά αφτιασίδωτο μέρος, που νομίζεις ότι είσαι καλεσμένος στο μικρό εξοχικό τους στα προάστια μια πόλης (ακόμα και το μεγάλο πρόβλημα με τον εξαερισμό εδώ σου φαίνεται εντεταγμένο στην «οικιακή εμπειρία» του μέρους). Κατάλογος δεν υπάρχει, αλλά σύντομα προσγειώνονται στο τραπέζι σου πιατάκια to share που αυξάνονται ανάλογα με την παραγγελία των ποτών (που είναι τα μόνα που χρεώνονται), σε ένα ιδιότυπο menu degustation επηρεασμένο από τα βολιώτικα τσιπουράδικα. Κότσι με πρασοσέλινο, φάβα με μους από παστουρμά, καπνιστή μπριζόλα με αγριοράδικα, χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από τσουκνίδα – μια νόστιμη, πραγματικά «σπιτική» cuisine du marche με θέα τη λίμνη και τα τρόπαια της κόρης τους, παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην κωπηλασία Αμαλίας Τσιάβου που βρίσκονται πάνω στη βιτρίνα-ψυγείο.

info
Φιλέματα, Πέραμα Ιωαννίνων, τηλ. 26510 81192

Δείτε περισσότερα ταξιδιωτικά μυστικά ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr