Τα αδέρφια Ξηρογιάννη αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο τους και πριν από αρκετά πια χρόνια ανακαίνισαν σχεδόν με τα χέρια τους το παλιό χάνι της Κανδύλας. Στόχος τους να το μεταμορφώσουν σε ένα ζεστό, παραδοσιακό στέκι φαγητού και το πέτυχαν απόλυτα.

Η ταβέρνα έχει γίνει αγαπητή με τα χρόνια και προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο από όλη την γύρω περιοχή, αλλά και ταξιδιώτες από την Αθήνα. Την εξυπηρέτηση έχουν αναλάβει ο Βασίλης και ο Δημήτρης, ενώ ο Κώστας με τη μητέρα του εξασφαλίζουν τη γεύση, την ποιότητα και την αγνότητα των φαγητών. Εδώ δοκιμάσαμε πολλές τοπικές συνταγές, μαγειρεμένες με υλικά από το μποστάνι της οικογένειας. Η βραστή γίδα με τον ζωμό της είναι μαγεία, το κατσικάκι με φρέσκια ντομάτα πεντανόστιμο, τα γιαχνιστά άγρια χόρτα όλα τα λεφτά. Αν αγαπάτε την πηχτή, εκεί την κάνουν με την πελοποννησιακή, σκορδάτη συνταγή. Το ζουμί είναι δικό τους, όπως και το κρασί είναι επίσης δικής τους παραγωγής.

info
Το Χάνι της Κανδύλας, Κεφαλόβρυσο Κανδύλας, Αρκαδία, τηλ.: 27960 22004

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr