Στο μικρό ορεινό Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, βρήκα το «Χάραμα». Εκεί, ο σεφ και ιδιοκτήτης Στέφανος Λαφάρας κάνει εδώ και χρόνια μια δουλειά αναπάντεχα καλή. Ωραίες πίτες που ψήνονται στον φούρνο με τα ξύλα, το μπουγιουρντί και τα κρέατα στη γάστρα -αγριογούρουνο με κάστανα ή με ελιές και λευκό κρασί, αλλά και ζυγούρι, μοσχάρι ή χοιρινό.

Η ωραία συλλογή τοπικών τυριών και ένα όμορφο πέτρινο κελάρι στο οποίο έχει συγκεντρώσει αντιπροσωπευτικές ετικέτες από όλο τον αμπελώνα της Νάουσας και μάλιστα από παλιές και κάποιες σπάνιες χρονιές -κάτι που αν είσαι οινόφιλος δεν αγνοείς- συμπληρώνουν την εικόνα. Όταν βρεθείτε στα μέρη του επισκεφθείτε το, δοκιμάστε και τη μάντζα του, ένα πιάτο με λαχανικά και μπάτζο, το χαρακτηριστικό τυρί της περιοχής, που έχει νωρίτερα περάσει για λίγο από το τηγάνι. Όσο για το κελάρι, χτισμένο με πορόπετρα για να έχει ιδανικές συνθήκες διατήρησης, είναι ιδανικός για οινογευσία. Ο sommelier -ναι, υπάρχει- θα σας βοηθήσει στην επιλογή των κρασιών σας.

info
Αρκοχώρι, Νάουσα Ημαθίας, τηλ.: 23320 21125.

Δείτε περισσότερα Ταξιδιωτικά μυστικά ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr