Δύο αδέλφια από τη Σαντορίνη (Ανδρέας και Φραγκίσκος Μαρκοζάνες) και οι εξ Ελευσίνας ορμώμενοι (Γιώργος Καρατζάς και Γιώργος Μοναχολιάς) έστησαν το Oia Vineyart, ένα wine bar-restaurant χαλαρού κοσμοπολιτισμού βασισμένο σε ένα concept που συνδυάζει αριστοτεχνικά το κρασί, το φαγητό και την τέχνη.

Μεταμόρφωσαν τα κτίσματα όπου στεγάζονταν το πατητήρι και το ρακιζιό του παλιού (1850) καπετανόσπιτου του Ιωάννη Δαρζέντα σε ένα deli-bistro (+art gallery), με θεμέλια το κρασί. Στα ράφια του (και κατά προέκταση στα μικρά –to share–πιατάκια) απίθανη μεστής νοστιμιάς λιαστή ντομάτα που φτιάχνει μια ηλικιωμένη κυρία του νησιού, την οποία σιγοντάρουν μια εκλεκτική επιλογή από 15 κυκλαδίτικα τυριά (από ξινό Ίου μέχρι γυλωμένη μανούρα Σίφνου και τυρί της Μπουρνιάς από την Άνδρο), ενώ στο μενού του εστιατορίου ξεχωρίζουν πιάτα όπως η γίδα (του Κλουβάτου από τη Νάξο) με σιτάρι και φέτα ή μοσχαρίσια ουρά (πάλι του Κλουβάτου) με γιουβέτσι, φασκόμηλο και γραβιέρα Ίου. Στα ράφια ετικέτες απ’ όλα τα οινοποιεία του νησιού, ενώ στο κελάρι κρύβονται θησαυροί με δυσεύρετες χρονιές. Ο,τι πιο κοντά μπορεί να ζήσει κανείς σε αυθεντική old school μποέμικη σαντορινιά εμπειρία.

info
Oia Vineyart, Οία, τηλ. 22860 72046.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr