Στη δημοφιλέστατη τηλεοπτική σειρά τα Φιλαράκια σε σκηνοθεσία Ρόμπι Μπένσον, η Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον) έχει όλη την καλή διάθεση να ετοιμάσει το γλυκό, ένα αγγλικό τράϊφλ για την ακρίβεια, για τη Γιορτή των Ευχαριστιών. Οι σελίδες του περιοδικού, όμως, κολλάνε μεταξύ τους και τελικά φτιάχνει ένα τράϊφλ με στρώσεις από μπισκότα σαβαγιάρ, μαρμελάδα, κρέμα, κιμά σοταρισμένο με αρακά και κρεμμύδια, σαντιγί, μπανάνες και ρούμι! Το τι ακολουθεί δεν περιγράφεται!

friends1

Εμείς σας έχουμε μια υπέροχη γλυκιά εκδοχή για τράϊφλ με φράουλες, χωρίς κιμά, φυσικά!

Trifle με κρέμα βανίλια και φράουλες 
1 ώρα και 15 λεπτά+ παραμονή

Υλικά για 8 άτομα
λικέρ φράουλα ή βύσσινο για τα μπισκότα σαβαγιάρ
2 συσκευασίες μπισκότα σαβαγιάρ
2 κεσεδάκια φράουλες πλυμένες, κομμένες σε φέτες, χωρίς τα κοτσάνια (κρατάτε αρκετές ολόκληρες για τη διακόσμηση)
600ml κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια (σπιτική ή από έτοιμο μίγμα που χτυπάτε με φρέσκο γάλα)

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
500ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος + 200ml επιπλέον χτυπημένη σε σαντιγί
4 κρόκους αβγών
100γρ. ζάχαρη
80γρ. κορνφλάουρ
1 λοβό βανίλιας

Για τη διακόσμηση
300ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
μικρές φράουλες ολόκληρες, χωρίς κοτσάνι

trifle

Διαδικασία

Στρώνετε τον πάτο ενός ψηλού γυάλινου σκεύους με μπισκότα σαβαγιάρ που θα έχετε πρώτα ραντίσει με λικέρ φράουλα ή βύσσινο. Αν χρειαστεί, σπάτε μερικά και καλύπτετε τα κενά που μπορεί να δημιουργηθούν. Παίρνετε φετούλες φράουλας και τις στερεώνετε γύρω γύρω στα πλαϊνά του σκεύους. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε μια δόση κρέμας πατισερί. Πάνω από την κρέμα ακουμπάτε άλλη μία στρώση μπισκότα που θα ραντίσετε με λίγο λικέρ και στερεώνετε φέτες φράουλας γύρω γύρω στα πλαϊνά του σκεύους. Απλώνετε άλλη μία δόση κρέμας πατισερί. Επαναλαμβάνετε μία τελευταία φορά. Αφήνετε το τράϊφλ στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να κρυώσει.

2013-11-27-trifle

Χτυπάτε απαλά την κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Καλύπτετε το τράϊφλ με τη σαντιγί και διακοσμείτε από πάνω με τις ολόκληρες φράουλες. Βάζετε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή το αφήνετε όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε.

Tastes_like_feet

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος για να ζεσταίνονται, σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Κόβετε κατά μήκος τη βανίλια, την ανοίγετε και ξύνετε τα σποράκια της με ένα κοφτερό μαχαιράκι. Τα ρίχνετε μαζί με το λοβό στο μίγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το κορνφλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.

YfSOiqBBzr33e9v0UyMRPSAvo1_540

Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αβγών για να το αραιώσετε και έπειτα, αφού αφαιρέσετε το λοβό, το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.
Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας ελαστικής σπάτουλας, τη σκεπάζετε αμέσως με μια μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Μόλις η κρέμα πατισερί κρυώσει, την ανακατεύετε με ένα σύρμα για να αφρατέψει και μετά ενσωματώνετε και τη σαντιγί.

Tip: Αν θέλετε, πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη περασμένη από σουρωτήρι.

Και για του λόγου το αληθές:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr