Στη γαλλική κωμωδία “Radin”, σε σκηνοθεσία Φρεντ Καβαγέ με τους Ντανί Μπουν και Λοράνς Αρνέ, ο πιο ακοινώνητος και σπαγκοραμμένος βιολιστής της υφηλίου ζει κάνοντας αιματηρή οικονομία. Τη γλιτώνει πολύ φτηνά κάθε φορά που τρώει ληγμένες κονσέρβες, ζει με το φως που μπαίνει στο σπίτι του από τις λάμπες του δρόμου, ενώ ο θερμοσίφωνας δεν ανάβει ποτέ, όπως και κανένας άλλος διακόπτης στο σπίτι του…

radin-0001

image001

Όλα αλλάζουν όμως (ή στο περίπου) όταν ανακαλύπτει ότι έχει μια κόρη και όταν γνωρίζει την καινούρια βιολοντσελίστρια της ορχήστρας, την οποία, φυσικά, πρέπει να βγάλει έξω σε ραντεβού… για φαγητό! Και ο μεγαλύτερος εφιάλτης του γίνεται πραγματικότητα όταν η καλή του θέλει να παραγγείλει αστακούς και γαρίδες και όστρακα. Εμείς εδώ σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή με γαρίδες, κι όχι με αστακό, για όλες τις τσέπες!

grilled-lemongrass-shrimp

Γαρίδες στα κάρβουνα με βούτυρο, μουστάρδα και λάιμ
30 ΛΕΠΤΑ + ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά
20 γαρίδες μεγάλες
200γρ. βούτυρο φρέσκο
χυμό και ξύσμα από 4 λάιμ
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρείτε το κέλυφος από τις γαρίδες κρατώντας την ουρίτσα και το κεφάλι τους. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη και αφαιρείτε το έντερο. Τις στεγώνετε με χαρτί κουζίνας και τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο μέχρι να λιώσει και, χωρίς να κάψει, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Βάζετε τη μισή σάλτσα βουτύρου σε ένα μπολ και την κρατάτε για το σερβίρισμα.

Βήμα 3
Παίρνετε ένα σκεύος, τοποθετείτε μέσα τις γαρίδες στριμωχτά και τις περιχύνετε με το μίγμα του βούτυρου. Τις βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 3 ώρες τουλάχιστον. Τις ανακατεύετε πού και πού.

Βήμα 4
Μόλις τα κάρβουνα είναι έτοιμα, τις ψήνετε για 2 λεπτά, αλείφοντας κάθε τόσο τις γαρίδες με το βούτυρο από το σκεύος όπου τις μαρινάρατε. Γυρνάτε τις γαρίδες για να ψηθούν και από την άλλη μεριά και ψήνετε για 2 λεπτά ακόμη αλείφοντας ξανά με βούτυρο. Τις σερβίρετε ζεστές με τη σάλτσα βούτυρου που έχετε κρατήσει και ζεστάνει ξανά.

Παραλλαγή: Αν τις ψήσετε στο φούρνο, τον προθερμαίνετε στους 180°C. Τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος όπως είναι με τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε για 10-15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστές.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr