Η αγάπη και το πάθος για τη μαγειρική με φόντο τον ανταγωνισμό! Ένας «πόλεμος» με άρωμα μπαχαρικών και γαλλική εσάνς.

Στην ευχάριστη και πολύ «νόστιμη» ταινία The Hundred-Foot Journey (Ένα ταξίδι 30,5 μέτρα μακριά), σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ, η οικογένεια Καντάμ από την Ινδία ανοίγει στη Νότια Γαλλία ένα φασαριόζικο, γεμάτο χρώμα και μουσικές εστιατόριο, το Maison Mumbai, ελάχιστα μέτρα απέναντι από το βραβευμένο με αστέρια Michelin γαλλικό εστιατόριο Le Saule Pleureur.

Helen-Mirren-And-Manish-Dayal-In-The-Hundred-Foot-Journey-Wallpapersedited

Ο Χασάν (Manish Dayal), ο δεύτερος γιος της οικογένειας εξελίσσεται σε εκπληκτικό σεφ και φέρνει τα πάνω κάτω με τα αρωματικά μπαχαρικά και τις υπέροχες συνταγές του, «ανάβοντας φωτιά» στη Μαντάμ Μάλορι (Έλεν Μίρεν) που φοβάται μήπως χάσει τους πελάτες της…

HFJ-0220edited

Πάρτε λοιπόν κι εσείς μια αυθεντική γεύση από Ινδία, με αυτό το υπέροχο κάρι κοτόπουλο…

7378_ledited

Ινδικό κοτόπουλο με κάρι
1 ΩΡΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4-6 άτομα:
1 ολόκληρο κοτόπουλο, μεγάλο, κομμένο σε μικρές μερίδες, χωρίς πέτσα
10 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλα κρεμμύδια
350ml γιαούρτι στραγγιστό
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ περ. 8 εκατοστά, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι
8 πράσινα σποράκια κάρδαμο (κακουλέ)
2 ξυλάκια κανέλα
8 γαρίφαλα
10 κόκκους πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
αλάτι

HundredFootJourney1edited

Διαδικασία
Ρίχνετε στο μπλέντερ ή σε multi το κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ και χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια πηχτή πάστα.
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι, ρίχνετε μέσα το κάρδαμο, την κανέλα, το γαρίφαλα και τους κόκκους πιπεριού. Ανακατεύετε για 10 δευτερόλεπτα και ρίχνετε μέσα την πηχτή πάστα κρεμμυδιού, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα.
Χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα υλικά σας για 10 περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Σε περίπτωση που κολλάει στον πάτο του σκεύους, ρίχνετε λίγο νεράκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

17558edited

Κατόπιν, προσθέτετε τις μερίδες του κοτόπουλου, λίγες λίγες, προσθέτοντας λίγο νεράκι αν βλέπετε ότι κολλάνε. Μόλις βάλετε όλο το κοτόπουλο, ρίχνετε μέσα το μισό γιαούρτι κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας καλά, για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε το υπόλοιπο μισό μονομιάς στην κατσαρόλα. Αλατίζετε, ανακατεύετε και σκεπάζετε με το καπάκι. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Σερβίρετε σε πιάτα συνοδεύοντας με βρασμένο αρωματικό ρύζι basmati, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία του.

Απολαύστε το τρέιλερ της ταινίας:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr