Στην αμερικάνικη κομεντί “Ενώ εσύ κοιμόσουν” σε σκηνοθεσία Τζον Τέρτλτομπ, η όμορφη και μοναχική Λούσι (Σάντρα Μπούλοκ) ζει μια θλιβερή ζωή μέχρι που το «μεγάλο μωρό» με τόξο και βέλη τη σημαδεύει: αντικρίζει και ερωτεύεται τον Πίτερ (Πίτερ Γκάλαχερ) και, μάλιστα, τον σώζει όταν εκείνος πέφτει κατά λάθος στις γραμμές του τρένου. Από ένα μπέρδεμα «βαφτίζεται» αρραβωνιαστικιά του στο νοσοκομείο όπου τον μεταφέρει και, όσο εκείνος βρίσκεται σε κώμα, γίνεται μέλος της οικογένειάς του απολαμβάνοντας αγάπη, φροντίδα, βραδιές με πεντανόστιμα σπιτικά γεύματα, μέχρι και το φοβερό έγκνογκ από τα χεράκια της Έλσι, της γιαγιάς του Πίτερ…

76149_full

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, σας έχουμε κι εμείς μια συνταγή για έγκνογκ με αρκετούτσικο αλκοόλ, ελπίζοντας να ζεστάνουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα, όχι να προκαλέσουμε μπερδέματα σαν αυτά της ταινίας!

While-You-Were-Sleeping-DI

Γιορτινό eggnog
Πρόκειται για μία από τις πολλές αυθεντικές αμερικάνικες συνταγές, γιατί, τελικά, υπάρχουν τόσες πολλές όσες και οι πολιτείες!

Υλικά:
12 αβγά ολόφρεσκα, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
200γρ. ζάχαρη + 2 φλιτζάνια επιπλέον
½ φλιτζάνι νερό
1 λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 λίτρο γάλα πλήρες, χλιαρό
1 λίτρο bourbon (αμερικάνικο ουίσκι)
250ml ρούμι καλής ποιότητας
λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

Διαδικασία
Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Όσο τα χτυπάτε, ετοιμάζετε ένα σιρόπι ζάχαρης. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τα δύο φλιτζάνια ζάχαρη με το μισό φλιτζάνι νερό και βράζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρετε ένα σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο και η μαρέγκα σας σχηματίζει μαλακές κορυφές το ρίχνετε λίγο λίγο μέσα στον κάδο του μίξερ σε πολύ μικρή ροή, σαν κορδόνι, για να παστεριωθούν τα ασπράδια.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει στερεώνετε στο χείλος της ένα μεγάλο μπολ (όχι πλαστικό) και ρίχνετε μέσα τα 200γρ. ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών
χτυπώντας με μίξερ χειρός μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ταυτόχρονα θα παστεριώνονται και οι κρόκοι.

Ανακατεύετε στη μαρέγκα το μίγμα των κρόκων μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνετε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, το γάλα και το bourbon. Ανακατεύετε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αδειάζετε σε μεγάλο γυάλινο μπολ βάζοντας μια κουτάλα για να σερβίρονται μόνοι τους οι καλεσμένοι, ρίχνοντας σε ποτηράκια. Πασπαλίζετε με κανέλα αν θέλετε και απολαμβάνετε.

81oa0xjeCyL

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγο μοσχοκάρυδο για άρωμα!

Δείτε το υπέροχο τρέιλερ της ταινίας:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr