Η πανέμορφη πρωταγωνίστρια του Game of Thrones, Σάνσα Σταρκ, όλο δυσκολίες αντιμετωπίζει! Τι να πρωτοθυμηθούμε… Ο «καλόκαρδος» Τζόφρι διατάζει την εκτέλεση του πατέρα της και στη συνέχεια την υποχρεώνει να αντικρίσει το κομμένο κεφάλι του. Οι Ιππότες της Βασιλικής Φρουράς τη χτυπούν. Την παντρεύουν με τον Τίριον παρά τη θέλησή της… Η μόνη ελάχιστα καλή, «γλυκιά» στιγμή για εκείνη είναι η συνάντηση με την Ολένα και τη Μάρτζορι Ταϊρέλ στους βασιλικούς κήπους (σεζόν 3), όπου της προσφέρουν τα αγαπημένα της κεκάκια λεμονιού, θέλοντας να μάθουν περισσότερα για το «ξανθόμαλλο τέρας», δηλαδή το μέλλοντα σύζυγο της Μάρτζορι…

screen-shot-2013-04-10-at-10-28-00-am-1-_snapseed

Ας ελπίσουμε ότι η ζωή της θα καλυτερεύσει κάποια στιγμή! Μέχρι τότε, εμείς σας δίνουμε αυτή την υπέροχη συνταγή για κεκάκια λεμονιού αναμένοντας κάποια θετική αλλαγή…

lemon-cupcakes-3

Αφράτα κεκάκια λεμονιού με κρέμα λάιμ

Υλικά για 9-12 κεκάκια
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκους από ασπράδια
1 κουτ. σούπας νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
½ φλιτζάνι βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο
¾ φλιτζανιού αλεύρι
1½ φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι σιρόπι + επιπλέον για το τέλος

Για την κρέμα λάιμ
500ml γάλα φρέσκο
3 κρόκους αβγών
ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
½ βανίλια στικ (τα σποράκια) ή 2 καψουλάκια βανιλίνη
80γρ. ζάχαρη
80γρ. κορνφλάουρ
200ml κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι
1½ φλιτζάνι νερό
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

Game-of-THrones-Jon-Snow-Season-6

Διαδικασία
Ετοιμάζετε την κρέμα από την προηγουμένη για να δέσει καλά. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τα σποράκια της βανίλιας και το ξύσμα του λάιμ πάνω σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ. Αραιώνετε με το χυμό του λάιμ παίρνετε από την κατσαρόλα με κουτάλα λίγο γάλα το προσθέτετε στο μίγμα σας να αραιώσει και μετά, το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει, αλλά σκεπάζετε την επιφάνειά της με μεμβράνη πλαστική για να μην πιάσει πέτσα.

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τη λεμονόφλουδα για 7 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και μετά από 1 λεπτό τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάτε τους κρόκους με τη βανίλια, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε για 1 λεπτό ή μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε το γάλα λίγο λίγο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνετε με ελάχιστες κινήσεις τη μαρέγκα.

Μοιράζετε το μίγμα σε ένα σκεύος με υποδοχές για μάφιν που έχετε στρώσει με αντικολλητικά χαρτάκια ή τα έχετε βουτυρώσει καλά. Τα ψήνετε για 1 ώρα. Το αφήνετε να κρυώσουν για 3 ώρες περίπου. Αν δεν έχετε σκεύος με θήκες για μάφιν, ρίχνετε το μίγμα σε ταψάκι, και μόλις κρυώσει το κέικ σας, το κόβετε με ένα κουπ πατ με μικρή διάμετρο.

Αλείφετε με λίγο σιρόπι λεμονιού τα κεκάκια. Κατόπιν, κάνετε ροζέτες κρέμας λάιμ με κορνέ από πάνω και διακοσμείτε, αν θέλετε, με μια ζαχαρωμένη φέτα λεμονιού ή πασπαλίζετε με λίγη άχνη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr