Ένα πιάτο τόσο απλό κι όμως γεμάτο δύναμη, όση και η δύναμη της αγάπης και του γάμου στην αυστριακή ταινία «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε με τους Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Έμανουέλ Ριβά και Ιζαμπέλ Ιπέρ. Μια άκρως ρεαλιστική ταινία, που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών και Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, που αναφέρεται στο τέλος της κοινής ζωής δύο ογδοντάχρονων συνταξιούχων δασκάλων μουσικής, του Ζορζ και της Αν… Σε μία από τις καθημερινές στιγμές του, το ζευγάρι μοιράζεται μια υπέροχη σαλάτα, ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ με τις φωτογραφίες και αναπολώντας στιγμές από το κοινό παρελθόν του.

Δες τη σκηνή από την ταινία…

Φτιάξε κι εσύ τη σαλάτα που εμπνεύστηκε από την ταινία η σεφ Barbara Lync και απόλαυσε μια πραγματικά τραγανή σαλάτα, γεμάτη βιταμίνες, πρωτεϊνες και ιχνοστοιχεία.

HD

Μαριναρισμένα λαχανικά σε ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι, με ελαφρώς μελάτο αβγό

1 ΩΡΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα:
8 μικρά παντζάρια, χωρίς φλούδα, κομμένα σε φέτες με το μαντολίνο
1 ρέβα, κομμένη σε φέτες με το μαντολίνο
8 μικρά ραντίτσιο κομμένο σε φέτες με το μαντολίνο
2 σέλερι καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές ροδελίτσες, με το μαντολίνο
1 μαραθόριζα κομμένη στη μέση, καθαρισμένη, κομμένη σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο
3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλα αβγά
4 φέτες γαλλικής μπαγκέτας ψημένες
νιφάδες από θαλασσινό αλάτι για πασπάλισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Αραδιάζετε τις φέτες των λαχανικών εναλλάξ σε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το ξίδι με το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Ραντίζετε με το dressing τα λαχανικά και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά μέχρι 1 ώρα.

Στο μεταξύ, γεμίζετε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε να βράσει. Προσεκτικά ακουμπάτε τα αβγά μέσα και κατεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Σιγοβράζετε για 6 λεπτά. Χύνετε το καυτό νερό και κουνάτε απαλά την κατσαρόλα να σπάσει ελαφρώς το κέλυφος των αβγών στα τοιχώματα του σκεύους. Απογεμίζετε με κρύο νερό και αφήνετε τα αβγά μέσα για 1 λεπτό. Κατόπιν τα καθαρίζετε προσεκτικά. Τα ξαναζεσταίνετε σε λίγο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση.

Αραδιάζετε τα λαχανικά σε πιάτα, από πάνω ακουμπάτε τις ψημένες φέτες ψωμιού και τα αβγά. Πασπαλίζετε με νιφάδες αλατιού και σερβίρετε αμέσως.

amour 2

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr