Στο πρώτο επεισόδιο της πολυαναμενόμενης 7ης σεζόν της σούπερ-επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς της HBO, Game of Thrones, η Arya Stark, πιο ατρόμητη και εκδικητική από ποτέ, πληρώνει τον Walder Frey -που δολοφόνησε την οικογένειά της- με το ίδιο νόμισμα… Επόμενοι στη λίστα της είναι οι Lanisters, οπότε η Cersei καλά θα κάνει να φυλάγεται! Παίρνοντας λοιπόν το δρόμο προς το Kings Landing συναντά μια παρέα πολεμιστών (είδαμε και τον Ed Sheeran να τραγουδά!) να ξεκουράζονται και να περιμένουν να βγει ένα τόσο δα κουνέλι σουβλιστό από τη φωτιά. Προσκαλούν την Arya να ξεκουραστεί και μόλις το λιγοστό φαγητό είναι έτοιμο τής προσφέρουν τον πρώτο μεζέ – κουνέλι σουβλιστό παρακαλώ- καθότιν οι κυρίες προηγούνται!

got-power-rank-dragonsotne-cersei

landscape-1492713113-got17

Όσο λοιπόν κρατάμε την ανάσα μας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με την Daenerys και τον John Snow, ρίχνουμε και ένα κουνέλι στη σούβλα! Ας ελπίσουμε ότι θα κάνετε καλή δουλειά με το άναμμα της φωτιάς και τα κάρβουνα – μην περιμένετε κανένα δράκο της Θυελλογέννητης!..

MG_1785

Κουνέλι σουβλιστό

Υλικά
1 κουνέλι με ή χωρίς το κεφάλι
2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας ξερό
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι ζουμερό
αλάτι, πιπέρι μαύρο

Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά το κουνέλι με αλάτι και πιπέρι. Περνάτε το κουνέλι στη σούβλα από την ουρά και τη βγάζετε από το κεφάλι. Δένετε τα χεράκια και ύστερα τα στερεώνετε με τον σπάγγο πάνω στη σούβλα και γύρω από το σβέρκο του κουνελιού. Ύστερα δένετε τα ποδαράκια μεταξύ τους και τα στερεώνετε με τον σπάγγο πάνω στη σούβλα. Παίρνετε μια χοντρή σακοράφα και χοντρό (κερωμένο) σπάγγο. Κάνετε έναν κόμπο στην άκρη της κλωστής και την περνάτε με τη σακοράφα στο σημείο της σπονδυλικής στήλης που τελειώνει ο ώμος του κουνελιού και προς τα μέσα. Πιάνετε με τον σπάγγο τη σούβλα και τη σπονδυλική στήλη και τρυπώντας ξανά το κουνέλι με τη σακοράφα βγάζετε την κλωστή πάλι έξω. Αφήνετε τον κόμπο χαλαρό και κάνετε μια χιαστί βελονιά περνώντας πάλι την κλωστή μέσα και ξαναβγάζοντάς την έξω. Δένετε την κλωστή, κάνετε κόμπο και κόβετε την κλωστή στερεώνοντας το κουνέλι πάνω στη σούβλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια βελονιά στο σημείο της σπονδυλικής στήλης που αρχίζει το μπούτι του κουνελιού. Βάζετε στην κοιλιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και ράβετε και την κοιλιά του. Αν θέλετε, στερεώνετε και δυο τρία κλαδάκια δεντρολίβανο και εξωτερικά με σπάγγο.

Βήμα 2
Στερεώνετε τη σούβλα πάνω από τη φωτιά, αρχικά πιο ψηλά και στην αρχή τη γυρίζετε γρήγορα, για να μην αρπάξει το κουνέλι. Σταδιακά μειώνετε την ταχύτητα περιστροφής και κατεβάζετε το αρνί πιο χαμηλά. Για το γύρισμα καλό είναι να πάρετε το ειδικό μοτεράκι που θα κάνει τη δουλειά μόνο του στην ταχύτητα που θα το ρυθμίσετε. Το ψήσιμο διαρκεί περίπου 2-2,5 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το αλείφετε 4-5 φορές με λαδολέμονο όπου έχετε ανακατέψει και λίγη μουστάρδα. Σερβίρετε σκέτο ή με πατάτες φούρνου.

game-of-thrones-season-7

Εναλλακτικά
Δείτε εδώ και κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και πατατούλες

Δείτε εδώ και το υπέροχο τρέιλερ της 7ης σεζόν