Το κλασικό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ “Sweeney Todd” ζωντανεύει στη μικρή οθόνη δια χειρός Τιμ Μπάρτον, φουλ σε σαρδόνιο χιούμορ, εφιαλτική ατμόσφαιρα και τραγικούς χαρακτήρες!

a4f04f0e-2c5d-47d2-b4f1-55e9f7a502ab_0aa55f05_image

Αφηγείται την ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάρκερ (Τζόνι Ντεπ), που φυλακίστηκε άδικα για 15 χρόνια στην άλλη άκρη του κόσμου και επιστρέφει στο Λονδίνο για να πάρει εκδίκηση. Ανοίγει, λοιπόν, το κουρείο του με το όνομα Σουίνι Τοντ, και αρχίζει να κόβει γένια και… λαιμούς! Πλάι του έχει τη σκοτεινή Νέλι Λόβετ (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ), την παθιασμένα αφοσιωμένη συνεργό του και χειρότερη φουρνάρισσα του Λονδίνου που ψήνει πίτες με μακάβρια υλικά! Ας αφήσουμε όμως τη Νέλυ Λόβετ στη σκοτεινή άκρη και ας φτιάξουμε μαζί μια σούπερ πίτα του βοσκού με τα καλύτερα υλικά για μεγάλες πείνες!

shepherd's-pie

Πίτα του βοσκού

Υλικά
(για 4-5 άτομα)
Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες για πουρέ, χωρίς φλούδα, σε κύβους
100γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε μικρά κυβάκια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 καρότα, σε μικρά κυβάκια
200γρ. πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce
½ κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτάκι μπίρα μαύρη
½ φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

filmz

Διαδικασία
Βράζετε τις πατάτες σε νερό με μία κουταλιά αλάτι. Τις στραγγίζετε καλά. Τις ρίχνετε σε μπολ και τις σπάτε με πιρούνι. Τις ανακατεύετε με αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο. Αφήνετε τον πουρέ στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το θυμάρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Κατόπιν, ρίχνετε τον πελτέ, τη ζάχαρη και τη Worcestershire sauce και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με την μπίρα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε και τον αρακά. Μόλις ο κιμάς πιει τα υγρά του τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Τον αφήνετε στην άκρη.

large_fjFjc9bbg3ytsIkwgXsSlOCBnfX

Απλώνετε τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τον πουρέ, που μπορείτε χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής ή κάνετε γραμμές με ένα πιρούνι για να δώσετε ένα σχέδιο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, στους 200οC, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του πουρέ. Αφήνετε το φαγητό να καθίσει για 5-10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Δείτε την κ. Λόβετ να φτιάχνει τις άθλιες πίτες της:

Κάντε κλικ εδώ να δείτε και το τρέιλερ της ταινίας: